tromaktiko: Έκατσαν στο σκαμνί υπάλληλοι της Στέγης Πολιτισμού του Δήμου Ξάνθης!

Πέμπτη 18 Απριλίου 2013

Έκατσαν στο σκαμνί υπάλληλοι της Στέγης Πολιτισμού του Δήμου Ξάνθης!



-Είχαν κατηγορηθεί για μια σειρά από αδικήματα, αλλά αθωώθηκαν πλήρως.
-Συμπεριλαμβάνονται ακόμη στη νέα λίστα επίορκων υπαλλήλων που ήρθε στο φως της δημοσιότητας

Αθώοι κρίθηκαν από τη δικαιοσύνη πριν από μερικές ημέρες οι πέντε εργαζόμενοι της Στέγης Πολιτισμού του δήμου Ξάνθης καθώς και ένας αιρετός, που αντιμετώπιζαν βαρύ κατηγορητήριο, καθώς τους είχε ασκηθεί ποινική δίωξη για ψευδή βεβαίωση, ηθική αυτουργία σε ψευδή βεβαίωση, ψευδή βεβαίωση από κοινού, παράβαση καθήκοντος και ηθική αυτουργία σε παράβαση καθήκοντος.

Πρόκειται για εργαζόμενους που είχαν προσληφθεί με τον Νόμο Παυλόπουλου στη Στέγη Πολιτισμού του Δήμου ενώ μετά από καταγγελία είχαν παραπεμφθεί στη δικαιοσύνη μετά από σχετικό πόρισμα των Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης, κατηγορούμενοι ότι προσκόμισαν ψευδείς βεβαιώσεις για την πρόσληψή τους. Μάλιστα στην υπόθεση εμπλεκόταν και ο νυν αντιδήμαρχος Καθαριότητας του δήμου Ξάνθης κ. Τάσος Θεοδωρίδης που συμπεριλαμβανόταν στο κατηγορητήριο.

Κατά τη διάρκεια της εκδίκασης ωστόσο της υπόθεσης τα αδικήματα δεν στοιχειοθετήθηκαν και οι έξι κατηγορούμενοι κρίθηκαν αθώοι από την έδρα. Ωστόσο οι ποινικές διώξεις των συγκεκριμένων υπαλλήλων συμπεριλαμβάνονται ακόμη στη λίστα των επίορκων υπαλλήλων, καθώς η εκδίκαση της υπόθεσής τους πραγματοποιήθηκε στις 5 Μαρτίου 2013, με αποτέλεσμα να μην έχουν διαγραφεί από τη λίστα τα ονόματά τους.

Στην ίδια ωστόσο λίστα, που απεστάλη την Τρίτη στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και στο Σώμα Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης (ΣΕΕΔΔ) από τον Γενικό Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης Λέανδρο Ρακιντζή, συμπεριλαμβάνεται δημόσιος υπάλληλος του δήμου Τοπείρου, που κατηγορείται για ηθική αυτουργία σε παράβαση καθήκοντος. Υποθέσεις απιστίας δημοσίων υπαλλήλων στον δήμο Αλεξανδρούπολης περιλαμβάνονται επίσης στην ίδια λίστα, η οποία συμπληρώνεται από μια υπόθεση δημοσίου υπαλλήλου της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας Θράκης που έχει καταδικαστεί για παράβαση καθήκοντος.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!