Ο συγκεκριμένος μίλησε για αξιωματικό της αστυνομίας του Ρεθύμνου που γνώριζε καλά την υπόθεση αλλά προσπάθησε ουσιαστικά να την καλύψει(!). ''Οι δύο γυναίκες δεν πήγαν καν στο γυμνάσιο, ήταν κλεισμένες σε ένα σπίτι. Η μεγαλύτερη βγήκε τις τελευταίες δεκαετίες μια φορά από το σπίτι, για να βγάλει αστυνομική ταυτότητα, στα 30 της χρόνια!'' λέει ο άνθρωπος που έσωσε τις δυο αδελφές.
''Αυτό που έζησαν ήταν χειρότερο από Κωσταλέξι. Η γειτονιά γνώριζε, αλλά δεν έκανε κάτι. Μπορεί οι δύο γυναίκες να μην ήταν δεμένες σε ένα υπόγειο, ζούσαν όμως μέσα σε ένα σπίτι απομονωμένες, μεγαλώνοντας σε καθεστώς τρόμου και φόβου, από έναν ψυχικά άρρωστο πατέρα!''
Γιατί όμως η αστυνομία του Ρεθύμνου κράτησε αυτή τη στάση;
''Πήγαμε με τις κοπέλες στον Εισαγγελέα. Έπρεπε ο πατέρας να συλληφθεί και να νοσηλευτεί, όμως οι αστυνομικοί του Ρεθύμνου δεν έκαναν κάτι. Πήρα τρεις φορές τηλέφωνο και μου έλεγαν ότι δεν έχουν περιπολικό να στείλουν στο σπίτι.''
Στον αντίποδα όμως, ουσιαστικό ενδιαφέρον για την υπόθεση έδειξαν ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Κρήτης Μ. Παραβολιδάκης και ο Αστυνομικός Διευθυντής Ηρακλείου.
Μάλιστα με το ιδιωτικό αυτοκίνητο του τελευταίου οι δύο γυναίκες επέστρεψαν στο Ρέθυμνο. ''Κάποιοι από την τοπική ΕΛ.ΑΣ. ενοχλήθηκαν που το θέμα πήρε διάσταση. Τουλάχιστον τέσσερις αστυνομικοί με ρώτησαν γιατί ανακάτεψα δημοσιογράφους στην υπόθεση.
Ευτυχώς υπάρχουν αξιωματικοί όπως ο κ. Παραβολιδάκης και ο κ. Καραμαλάκης που τιμούν τη στολή που φορούν'' κατέληξε ο άνθρωπος - κλειδί της περίεργης υπόθεσης, ο οποίος έδωσε απαντήσεις σε όλα τα ερωτήματα και ειδικά σε εκείνους που αμφισβήτησαν με επιμονή την αυθεντικότητα της ιστορίας.
Αν εκείνοι που διέρρεαν σε δημοσιογράφους πως όλα αυτά είναι ψέμματα, διαστρεβλώνοντας την σοβαρή καταγγελία, συνεχίζουν να τα αμφισβητούν, μπορούν να κινηθούν νομικά σε βάρος του συγκεκριμένου ανθρώπου.
Σε κάθε περίπτωση αξίζουν συγχαρητήρια στους δημοσιογράφους Ελένη Βασιλάκη και Νίκο Ψιλάκη για τον τρόπο που ανέδειξαν το θέμα.
flashnews.gr