tromaktiko: Το καλύτερο data center στον κόσμο ετοιμάζει το Facebook

Τετάρτη 24 Απριλίου 2013

Το καλύτερο data center στον κόσμο ετοιμάζει το Facebook



To Facebook ετοιμάζεται να κατασκευάσει το πιο τεχνολογικά προηγμένο data center στον κόσμο, στην πόλη Αλτούνα της πολιτείας της Αϊόβα...
σύμφωνα με δημοσίευμα στο Des Moines Register.

Νομικές πηγές επικαλείται το δημοσίευμα οι οποίες έχουν αναμειχθεί με το project, και σημειώνουν πως το νέο data center έχει προϋπολογισμό 1,5 δισεκατομμύρια δολάρια και θα ολοκληρωθεί σε δύο στάδια.

Η έκταση των εγκαταστάσεων φτάνει τα 427.000 τετραγωνικά μέτρα σε περιοχή περίπου 810.000 τ.μ. η οποία έχει εύκολη πρόσβαση σε πηγές ηλεκτρικής ενέργειας, νερού και ενός εκτεταμένου δικτύου οπτικών ινών.

Οι εγκαταστάσεις αναμένεται να τροφοδοτούνται με αιολική ενέργεια, τουλάχιστον σε κάποιον ποσοστό αν όχι εξ' ολοκλήρου, σε μια προσπάθεια να μειωθεί κατά το δυνατό η επιβάρυνση του περιβάλλοντος από την παραγωγή της τεράστιας ποσότητας ηλεκτρικής ενέργειας που απαιτείται για τη λειτουργία των συστημάτων.

Μετά από σκληρή κριτική που είχε δεχθεί το Facebook στο παρελθόν από περιβαλλοντικές οργανώσεις, για τη χρήση άνθρακα για την παραγωγή ηλεκτρικού ρεύματος, έχει συστηματοποιήσει τις προσπάθειές του για χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, αλλά και τη βελτιστοποίηση της ενεργειακής απόδοσης των εγκαταστάσεών του.

     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!