tromaktiko: Αναβρασμός στην εκπαιδευτική κοινότητα Μαγνησίας, από κλήσεις της Αστυνομίας προς μαθητές [Video]

Σάββατο 13 Απριλίου 2013

Αναβρασμός στην εκπαιδευτική κοινότητα Μαγνησίας, από κλήσεις της Αστυνομίας προς μαθητές [Video]



Τους καλούν 1 μήνα πριν τις Πανελλήνιες, για να καταθέσουν σχετικά με περσινή κατάληψη, μετά από διαμαρτυρία γονέων στην Εισαγγελία.



Έντονη η αντίδραση της ΕΛΜΕ Μαγνησίας

Οι καταθέσεις όλων των μελών του 15μελους μαθητικού συμβουλίου του 1ου Γενικού Λυκείου Ν. Ιωνίας Βόλου, σχετικά με την κατάληψη που πραγματοποιήθηκε στο κτίριο τον Δεκέμβριο του 2012, μετά από διαμαρτυρία γονεών στην Εισαγγελία Βόλου, ζητούνται δια μέσω της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μαγνησίας.

Το γεγονός, που εξελίσσεται μόλις έναν περίπου μήνα πριν από τις Πανελλήνιες εξετάσεις, κάτι που, όπως τονίζουν μέλη της ΕΛΜΕ Μαγνησίας, επηρεάζει στο ακέραιο την ψυχολογία των μαθητών, οι οποίοι τυγχάνει να φοιτούν όλοι την Γ' Λυκείου, έχει προκαλέσει αναβρασμό στην εκπαιδευτική κοινότητας της Μαγνησίας.

Το μεσημέρι της Παρασκευής μάλιστα, οπότε και αναμένονταν η κατάθεση του πρώτου εκ των μαθητών στο Α.Τ. της Νέας Ιωνίας Βόλου, στο σημείο βρέθηκαν και συναντήθηκαν με τους αρμόδιους Αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ., τόσο ο πρόεδρος, όσο και το μέλος, της ΕΛΜΕ Μαγνήσιας κ.κ. Σωκράτης Σαβελίδης και Κώστας Λαγός.

Οι δύο εκπρόσωποι της ΕΛΜΕ ζήτησαν να μη κληθούν οι μαθητές και ειδικότερα σε μια περίοδο που θα έπρεπε να ήταν απερίσπαστοι στην προσπάθεια που κάνουν για τις Πανελλήνιες εξετάσεις.

Οι δύο εκπρόσωποι των καθηγητών, αναφερόμενοι στις καταλήψεις, τόνισαν ότι αφορούν την εκπαιδευτική κοινότητα (μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς) και όχι την Εισαγγελία ή την Αστυνομία.

ΔΕΙΤΕ και ΑΚΟΥΣΤΕ τις δηλώσεις των δύο εκπροσώπων στην κάμερα του e-Volos.gr:

e-volos.gr
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!