tromaktiko: Η παραμυθένια σουίτα του Walt Disney είναι μόνο για τυχερούς

Δευτέρα 1 Απριλίου 2013

Η παραμυθένια σουίτα του Walt Disney είναι μόνο για τυχερούς



Συνήθως όταν κάποιος θέλει να μείνει σε μια υπερπολυτελή σουίτα ξενοδοχείου, πρέπει να πληρώσει αδρά, ώστε να απολαύσει όλες τις ανέσεις που του παρέχει αυτή. Η διαδικασία είναι πάνω κάτω γνωστή…
Αρχικά πρέπει να κανείς κράτηση, δίνοντας κάποια προκαταβολή, ανάλογα με το ξενοδοχείο, και το δωμάτιο που έχεις επιλέξει και στην συνέχεια, όταν κανείς check out, δίνεις το υπόλοιπο πόσο που οφείλεις. Και όμως υπάρχει μια σουίτα στην οποία δεν μπορείς να κανείς κράτηση ή να πληρώσεις με μετρητά ούτε καν με χρυσό. Πρόκειται για μια παραμυθένια σουίτα… στην οποία μπορείς να διανυκτερεύσεις μόνο αν είσαι τυχερός!

Η ξεχωριστή αυτή σουίτα βρίσκεται στο πάρκο της Disney στην Φλόριντα στο ανώτερο επίπεδο του κάστρου της Walt Disney. Αρχικά προοριζόταν για διαμέρισμα στο οποίο, θα έμενε ο Walt Disney, με την οικογένεια του, κάθε φορά που θα επισκεπτόταν την Φλόριντα. Όμως δυστυχώς ο διάσημος παραγωγός παιδικών ταινιών έφυγε από τη ζωή το 1966, πριν ακόμα ξεκινήσει η λειτουργία του διάσημου πάρκου, με αποτέλεσμα η σουίτα να μείνει ημιτελής, για περισσότερα από 30 χρόνια. Τελικά το 2005 ολοκληρώθηκε η κατασκευή της «βασιλικής κρεβατοκάμαρας» όπως χαρακτηρίζεται η οποία μπορεί να φιλοξενήσει μέχρι και 6 άτομα.

Τι είναι αυτό όμως που κάνει τη σουίτα τόσο ξεχωριστή; Ένας ξεναγός του πάρκου δήλωσε στο ΑΒC: «Τα χρήματα ή ο χρυσός δεν μπορούν να εξαγοράσουν την εμπειρία. Δεν μπορείς να κάνεις κράτηση για να μείνεις εδώ, απλώς πρέπει να κερδίσεις.»

Έτσι κατά την περίοδο 2007-2008, κάθε μέρα γινόταν και από μία κλήρωση με λαχνούς και μια τυχερή οικογένεια που είχε επισκεφθεί το πάρκο κέρδιζε το μεγάλο βραβείο… Την διαμονή της δηλαδή, στην «Βασιλική Κρεβατοκάμαρα». Η παραμυθένια αυτή σουίτα έχει φιλοξενήσει ακόμη και πολλούς star, όπως τους, Kevin και Daniel Jones, οι οποίοι πέρασαν την πρώτη νύχτα του γάμου τους εκεί, αλλά και τον Tom Cruise ο οποίος έμεινε στη σουίτα το περασμένο καλοκαίρι, μαζί με την κόρη του, Suri.

H διάσημη σουίτα αποτελείται από ένα τεράστιο σαλόνι, μια παραμυθένια κρεβατοκάμαρα και ένα καταπληκτικό μαρμάρινο μπάνιο. Στο ασανσέρ που οδηγεί στο σαλόνι υπάρχει μια μεγάλη οθόνη που απεικονίζει το στέμμα της Σταχτοπούτας, κολοκύθες και τριαντάφυλλα. Ακόμη στο δάπεδο υπάρχουν 30.000 ιταλικές ψηφίδες οι οποίες σχηματίζουν μια τεραστία κολοκύθα. Η κρεβατοκάμαρα της σουίτας δεν είναι ιδιαίτερα μεγάλη και αποτελείται από ένα διπλό κρεβάτι και έναν καναπέ-κρεβάτι. Τόσο το σαλόνι όσο και η κρεβατοκάμαρα είναι επιπλωμένα σε στιλ της εποχής των Λουδοβίκων, της περιόδου δηλαδή που ενέπνευσε το Walt Disney, να γράψει την ιστορία της Σταχτοπούτας. Ακόμη, στη σουίτα, υπάρχουν παντού πορσελάνες και ρολόγια και διάφορα αλλά αξεσουάρ, που ταιριάζουν στην περίοδο αυτή. Τέλος όλοι οι τοίχοι είναι καλυμμένοι με ταπετσάρεις.

Μπορεί η σουίτα να ταξιδεύει τον επισκέπτη πίσω στους αιώνες όμως οι ανέσεις που προσφέρει ανήκουν σίγουρα στο 21ο αιώνα. Κάτω από τα περίτεχνα πορτρέτα της Σταχτοπούτας που θυμίζουν 17ο αιώνα υπάρχει μια οθόνη υψηλής ευκρίνειας που συνδέει το παρελθόν με το παρόν με τον πλέον μαγικό και παραμυθένιο τρόπο.

Ο Tom Cruise με την κόρη του Suri φιλοξενήθηκαν το περσινό καλοκαίρι στη Βασιλική σουίτα.

Ο Kevin Jonas και η σύζυγος του Danielle έμειναν εκεί την πρώτη νύχτα του γάμου τους.


almyrosinfo.gr
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!