tromaktiko: Ανοδικά θα κινηθούν φέτος, σε ποσοστό 10%, οι επισφάλειες

Παρασκευή 31 Μαΐου 2013

Ανοδικά θα κινηθούν φέτος, σε ποσοστό 10%, οι επισφάλειες



Νέα άνοδο περίπου 10% θα καταγράψουν οι επισφάλειες το 2013, τάση που αναμένεται να προκαλέσει περαιτέρω εμπόδια στο επιχειρείν, τόνισαν οι κ. Αλέξανδρος Γαβριήλογλου, αναπληρωτής γενικός διευθυντής της Euler Hermes Emporiki και Μάκης Tζέης, διευθύνων...
σύμβουλος της Atradius, μιλώντας σε ανοικτή συζήτηση με τίτλο «Ασφάλιση Πιστώσεων: Εργαλείο ή Μύθος» που διοργάνωσε ο Σύνδεσμος Ελλήνων Μεσιτών Ασφαλίσεων (ΣΕΜΑ). Όπως εξήγησαν, η Ελλάδα τα τελευταία χρόνια καταγράφει αυξημένους δείκτες επισφαλειών.

«Τα δύο επόμενα δωδεκάμηνα θα είναι δύσκολα. Οι επισφάλειες θα κινηθούν ανοδικά. Παράλληλα, ο παγκόσμιος δείκτης αφερεγγυότητας καταγράφηκε αυξημένος κατά 4% το 2012, ενώ αναμένεται να αυξηθεί περαιτέρω κατά 3% το 2013», ανέφεραν.

Για να καταδείξουν τις συνέπειες των επισφαλειών, επισήμαναν ότι «η αδυναμία είσπραξης μιας πώλησης της τάξης των 50.000 ευρώ απαιτεί από την επιχείρηση αυξημένο κύκλο εργασιών κατά 1,250 εκατ. ευρώ, διότι η επισφάλεια προσμετράται στην κερδοφορία και βάσει αυτής υπολογίζεται το πραγματικό βάρος στην επιχείρηση».

Όπως υπογράμμισαν οι κ. Γαβριήλογλου και Τζέης, αλλά και ο πρόεδρος του ΣΕΜΑ, Γιώργος Καραβίας, «η κυριότερη υπηρεσία των ασφαλιστικών εταιριών που δραστηριοποιούνται στις ασφαλίσεις πιστώσεων, δεν είναι τόσο η κάλυψη της ζημιάς όσο οι προβλέψεις που κάνουν για τους κινδύνους επισφαλειών και οι κατευθύνσεις που δίνουν στους ασφαλισμένους για τον κίνδυνο να μην πληρωθούν οι απαιτήσεις τους». Στο μεταξύ, η ασφαλιστική αγορά αναμένει αύξηση των ασφαλιζόμενων πιστώσεων κατά 15% ή 2 δισ. ευρώ σε αξίες για το 2013 έναντι του 2012, προβλέποντας ότι το σύνολο των κεφαλαίων σε ασφάλιση θα ανέλθει εφέτος στο ποσό των 14 δισ. ευρώ.

express.gr
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!