tromaktiko: 200% πάνω, φέτος, οι αφίξεις από την Ουκρανία!

Τετάρτη 22 Μαΐου 2013

200% πάνω, φέτος, οι αφίξεις από την Ουκρανία!



Στην αχανή αγορά της Κίνας στοχεύει τώρα η Περιφέρεια Κρήτης, τόσο ως προς τον τουρισμό όσο και ως προς την επίτευξη συμφωνιών για την απορρόφηση των αγροτικών προϊόντων.
Ο κλάδος του τουρισμού, στο νησί, προδιαγράφεται, με τα μέχρι στιγμής δεδομένα, λαμπρός, καθώς σύμφωνα με εκτίμηση του Περιφερειάρχη Κρήτης, Σταύρου Αρναουτάκη, αναμένεται αύξηση κατά 200% (!) των αφίξεων από την "καινούρια" για το νησί αγορά της Ουκρανίας.

Ο περιφερειάρχης, μάλιστα, θα βρεθεί αύρθο στο Κίεβο προκειμένου να απευθύνει χαιρετισμό σε συνέδριο, στο οποίο θα συμμετέχουν εκπρόσωποι περιφερειών από χώρες εκτός Ε.Ε. και τη Ρωσία. Η Κρήτη θα έχει, εκεί, τη δυνατότητα να παρουσιάσει και να προωθήσει την εικόνα και τα χαρακτηριστικά της σε μια πολύ μεγάλη αγορά, που ήδη αποφέρει αποτελέσματα στο "ταμείο", καθώς τα "νούμερα" των τουριστών από το Κίεβο έχουν απογειωθεί.

Μετά την αυριανή ομιλία, ο κ.Αρναουτάκης θα επιστρέψει στην Ελλάδα και την ερχόμενη Δευτέρα, θα μιλήσει στην Αθήνα, ενώπιον 200 Κινέζων επιχειρηματιών. Μπορεί το ραντεβού αυτό να είχε κλειστεί πριν την επίσκεψη Σαμαρά στην Κίνα, ωστόσο έρχεται σε μια καλή συγκυρία για τις ελληνοκινεζικές σχέσεις, δίνοντας έναν "αέρα" στις προσπάθειες να διεισδύσουν τα κρητικά προϊόντα στην Κίνα. Ο περιφερειάρχης από την πλευρά του, ωστόσο, δηλώνει ότι δεν είναι ικανοποιημένμοπς από το ρυθμό που "κλείνονται" οι συνεργασίες και οι συμφωνίες.

Αν και η κινεζική πλευρά "δίνει" αύξηση κατά 42% στα κρητικά προϊόντα, το 2012, σε σχέση με το 2011, ωστόσο η απορρόφηση προϊόντων είναι πολύ μικρότερη, αναλογικά, σε σύγκριση με αυτά που μπορεί να "σηκώσει" η κινεζική οικονομία. "Η αύξηση θα πρέπει να είναι ... πολλά μηδενικά" - είπε χαρακτηριστικά ο κ.Αρναουτάκης.

cretalive.gr
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!