tromaktiko: Προκήρυξη 48ωρης ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ στις 30 και 31 Μαϊου με κινητοποίηση στα Ιωάννινα στο συνέδριο της Κ.Ε.Δ.Ε.

Τετάρτη 29 Μαΐου 2013

Προκήρυξη 48ωρης ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ στις 30 και 31 Μαϊου με κινητοποίηση στα Ιωάννινα στο συνέδριο της Κ.Ε.Δ.Ε.



Διεκδικούμε:
Να συμπεριληφθούν τα Κ.Δ.Α.Π. και Κ.Δ.Α.Π.-Μ.Ε.Α. στη συνέχιση του προγράμματος «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής ζωής», (Κ.Δ.Α.Π., Κ.Δ.Α.Π.-Μ.Ε.Α., βρεφικοί, βρεφονηπιακοί και παιδικοί σταθμοί), μέσω της... υπαγωγής του στην παράταση του «ΕΣΠΑ 2007-2013» για τα επόμενα δύο έτη (2013-2015). Καθώς επίσης, πολιτικός και στρατηγικός σχεδιασμός για την υπαγωγή του προγράμματος στον αναπτυξιακό προγραμματισμό της περιόδου 2014-2020, με παράλληλη νομοθετική ρύθμιση που να εξασφαλίζει την απρόσκοπτη συνέχιση της εργασίας του υπάρχοντος προσωπικού στις Δομές.

- Την άμεση δημιουργία Κοινωνικών Υπηρεσιών στο οργανόγραμμα των Ο.Τ.Α. και μονίμων δομών Κ.Δ.Α.Π. – Κ.Δ.Α.Π.-Μ.Ε.Α. με τη μεταφορά των συγχρηματοδοτούμενων προγραμμάτων και την σταδιακή χρηματοδότηση από τον τακτικό κρατικό προϋπολογισμό, όπου θα ενταχθούν όλοι οι εργαζόμενοι των Προνοιακών Δομών.

- Άμεση καταβολή των δεδουλευμένων στους εργαζόμενους που εξακολουθούν να παραμένουν απλήρωτοι από τον Σεπτέμβρη του 2012 και έχουν επέλθει σε οικονομική εξαθλίωση.

- Να υπάρξει πρόβλεψη νομικού πλαισίου για τον έλεγχο των φορέων υλοποίησης από τον φορέα διαχείρισης, ώστε να διασφαλίζεται ότι τα κονδύλια που φθάνουν στους Δήμους για τα Κ.Δ.Α.Π. - και την κάθε Κοινωνική Δομή - θα καλύπτουν αποκλειστικά τις δικές τους ανάγκες.

Με εκτίμηση για το Δ.Σ
Ο προεδρος Παπαχατζης Ιωαννης
Ο γ.γραμματεας Ανεστοπουλος Ιωαννης
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!