tromaktiko: Μύθοι και αλήθειες για την ομορφιά και την περιποίηση

Τρίτη 14 Μαΐου 2013

Μύθοι και αλήθειες για την ομορφιά και την περιποίηση



Για τη διατήρηση της ομορφιάς, συχνά καταφεύγουμε σε διάφορα τρικ που διαβάζουμε ή μας προτείνουν γνωστοί μας. Ωστόσο, πόσα από αυτά είναι σωστά και πράγματι βοηθούν; Μάθετε ποιο είναι το σωστό και ποιο το λάθος στη φροντίδα της ομορφιάς...

Οι αυξομειώσεις του βάρους συνδέονται με την παχυσαρκία.

Σωστό: Να ζυγίζεστε συχνά και όταν φτάσετε στο επιθυμητό βάρος, προσπαθήστε να το διατηρήσετε αποφεύγοντας τις συχνές αυξομειώσεις. Γιατί, καθώς μεγαλώνετε, μεγάλες αποκλίσεις στο βάρος συνδέονται με αυξημένη τάση για παχυσαρκία.

Υπάρχουν και patches (αυτοκόλλητα) κατά της κυτταρίτιδας.

Σωστό: Πρόκειται για πρωτοποριακά αυτοκόλλητα τα οποία είναι εμποτισμένα με δραστικές ουσίες που διαχέονται σταδιακά και αντιμετωπίζουν το πρόβλημα χωρίς να κάνετε τίποτα!

Οι κηλίδες στο δέρμα δεν οφείλονται στην υπερπαραγωγή μελανίνης.

Λάθος: Οι κηλίδες οφείλονται στην υπερπαραγωγή μελανίνης. Γι’ αυτό μια κρέμα με λευκαντικά στοιχεία, σε συνδυασμό με αντηλιακή με υψηλό δείκτη προστασίας, θεωρείται απαραίτητη. Διότι η λευκαντική κρέμα θα επαναφέρει την ομοιομορφία, θα σβήσει τις κηλίδες και θα αποτρέψει την εμφάνιση νέων.

Η βιταμίνη C δεν έχει να κάνει με την ομορφιά.

Λάθος: Έχει αποδειχθεί πως σημαντικό ρόλο στην υγεία και την ομορφιά της επιδερμίδας παίζει η βιταμίνη C, καθώς εμποδίζει την υπερβολική έκκριση μελανίνης και χαρίζει φωτεινότητα και λευκότερο πρόσωπο μέσα σε λίγες μόλις εβδομάδες.

Η απόχρωση των μαλλιών δεν είναι αναγκαίο να συμφωνεί με αυτήν της επιδερμίδας.

Λάθος: Η απόχρωση των μαλλιών οφείλει να συμφωνεί με αυτήν της επιδερμίδας και να διατηρείται ζωντανή με συχνές επισκέψεις στο κομμωτήριο και εξειδικευμένες σειρές προϊόντων φροντίδας.

Τα διάφανα λιπ γκλος δεν ταιριάζουν σε όλες τις ηλικίες.

Σωστό: Καθώς μεγαλώνουμε, το χρώμα των χειλιών χάνει την έντασή του. Έτσι, λοιπόν, ακόμη και αν είστε fan των διάφανων λιπ γκλος, μόλις συμπληρώσετε τα 30, καλύτερα είναι να χρησιμοποιείτε ένα αρκετά πιο σταθερό κραγιόν.

Το ελαιόλαδο μπορεί να καταναλώνεται σε μεγάλες ποσότητες.

Λάθος: Το γεγονός ότι το ελαιόλαδο είναι υγιεινό και νόστιμο δε σημαίνει ότι πρέπει να καταναλώνεται σε μεγάλες ποσότητες, μιας και περιέχει σχεδόν τις ίδιες θερμίδες με το βούτυρο και άρα παχαίνει. Τα 100 γραμμ. ελαιόλαδο, για παράδειγμα, δίνουν 930 θερμίδες.

Όταν το δέρμα δείχνει κουρασμένο, ένα πίλινγκ είναι ό,τι καλύτερο.

Σωστό: Και μάλιστα ένα πίλινγκ με γλυκολικό οξύ, καθώς χαρίζει στην επιδερμίδα λάμψη και απαλότητα από την πρώτη κιόλας εφαρμογή. Ωστόσο, για τέλειο αποτέλεσμα, θα χρειαστούν 4-6 επαναλήψεις, σε απόσταση ενός μήνα μεταξύ τους.

Παρόλο που η απολέπιση αυτή είναι απαλή, τις πρώτες 24 ώρες ίσως παρουσιαστούν ερυθρότητα και ξηρότητα ελαφριάς μορφής.

Οι σακούλες κάτω από τα μάτια οφείλονται στην κατακράτηση υγρών.

Σωστό: Η βασική αιτία για το σχηματισμό τους είναι η κατακράτηση υγρών εξαιτίας της κακής λεμφικής κυκλοφορίας. Μερικές φορές, όμως, ευθύνεται και η συσσώρευση λιποκυττάρων κάτω από τα μάτια, λόγω της αύξησης του βάρους ή άλλων ορμονικών προβλημάτων.
belife.gr
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!