tromaktiko: Η μεγάλη συμμετοχή στην ποδηλατοπορεία κι η φωτογραφία της... χρονιάς!

Δευτέρα 20 Μαΐου 2013

Η μεγάλη συμμετοχή στην ποδηλατοπορεία κι η φωτογραφία της... χρονιάς!



Με πολύ μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η 6η Πανελλήνια Ποδηλατοπορεία στην Κέρκυρα. - Κλέβει την παράσταση η πανοραμική φωτογραφία του Μάρκου Μεταλληνού!

Όπως σε πολλές πόλεις της Ελλάδας, έτσι και στην Κέρκυρα πραγματοποιήθηκε σήμερα, Κυριακή,η 6η Πανελλήνια Ποδηλατοπορεία με πολύ μεγάλη συμμετοχή ποδηλατιστών όλων των ηλικιών.
Μια διοργάνωση που έγινε από το Σύλλογο της Ορθοπεταλιάς, με μότο “η Κέρκυρα της ΟΥΝΕΣΚΟ θέλει το ποδήλατο και θέλει πιο ανθρώπινη καθημερινότητα”.
Για την ιστορία, οι ποδηλάτες ξεκίνησαν τη βόλτα τους από την Πλατεία Γεωργάκη, πέρασαν από αρκετά σημεία της πόλης και κατέληξαν στο Πεντοφάναρο...

Η φωτογραφία που έκλεψε τις εντυπώσεις!
Ε, και στο Πεντοφάναρο, στο σημείο του τερματισμού, βγήκε η, ίσως, πιο εντυπωσιακή φωτογραφία της χρονιάς! Από το Μάρκο Μεταλληνό, που ανεβασμένος στην ταράτσα ενός κτιρίου στην Καποδιστρίου, “συνέλαβε” με το φωτογραφικό του φακό, πάμπολλους ποδηλάτες που είχαν τερματίσει, να αναπαριστάνουν πεσμένοι κάτω, ένα ατύχημα, θέλοντας με αυτό τον τρόπο να ευαισθητοποιήσουν τον κόσμο να δίνει μεγαλύτερη σημασία σε θέματα οδικής ασφάλειας!

Το δελτίο τύπου!
Όσο για το δελτίο τύπου των διοργανωτών, αυτό αναφέρει τα εξής:
6η Πανελλαδική Ποδηλατοπορεία στην Κέρκυρα με μεγάλη συμμετοχή ποδηλατιστών όλων των ηλικιών.
Διεκδίκηση της χρήσης των κακοποιημένων υποδομών από ατυχείς αποφάσεις του Δήμου.
Ένα έργο πνοής, θυσία στις μικροπολιτικές απαιτήσεις.
Η Κέρκυρα της ΟΥΝΕΣΚΟ θέλει το ποδήλατο, θέλει πιο ανθρώπινη καθημερινότητα.
Την διοργάνωση και φέτος είχε ο Σύλλογος Ορθοπεταλιά και στο τέλος μια αναπαράσταση ατυχήματος στην είσοδο του Λιστόν έκλεισε τη δράση με ένα μήνυμα ευαισθητοποίησης για μεγαλύτερη οδική ασφάλεια.


     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!