tromaktiko: Στη Λεμεσό πλοία του ρωσικού Στόλου

Παρασκευή 17 Μαΐου 2013

Στη Λεμεσό πλοία του ρωσικού Στόλου



Στο λιμάνι της Λεμεσού έφθασαν σήμερα τρία από τα πέντε πλοία του ρωσικού Στόλου του Ειρηνικού που πέρασαν -για πρώτη φορά μετά από δεκαετίες- στη Μεσόγειο μέσω της Διώρυγας του Σουέζ... Πρόκειτια για το αντιτορπιλικό «Admiral Panteleyev» (κλάσης «Udaloy Ι») , το δεξαμενόπλοιο «Pechenga» (κλάσης «Dubna») και το ρυμουλκό διάσωσης «Fotiy Krylov» (κλάσης Project P-5757).
Σύμφωνα με πληροφορίες τα άλλα δύο ρωσικά πλοία που πέρασαν στη Μεσόγειο, τα αποβατικά «Peresvet» και «Admiral Nevelskoi» (κλάσης «Ropucha II») κατευθύνονται στη Συρία και συγκεκριμένα στο λιμάνι της Ταρσούς.

Τα πέντε πλοία του ρωσικού Στόλου αναχώρησαν από το λιμάνι του Βλαδιβοστόκ στις 19 Μαρτίου και αναμένεται να ενταχθούν, μαζί με άλλα σκάφη στη πρόσφατα επανασυσταθείσα Ειδική Ναυτική Ομάδα Μεσογείου του ρωσιού Πολεμικού Ναυτικού. Σύμφωνα με το Ria Novosti η Ομάδα Μεσογείου μπορεί να διευρυνθεί και με πυρηνικά υποβρύχια.

Αύριο Σάββατο τα ρωσικά πλοία στο λιμάνι της Λεμεσού θα επισκεφθεί ο υπουργός Άμυνας της Κυπριακής Δημοκρατίας, Φώτη Φωτίου, συνοδευόμενος από τον πρέσβη της Ρωσίας στην Κύπρο.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!