tromaktiko: Το τεράστιο έλλειμμα της δημοκρατικής αντιπολίτευσης, που έχει αφήσει τον λαό ορφανό!

Τρίτη 28 Μαΐου 2013

Το τεράστιο έλλειμμα της δημοκρατικής αντιπολίτευσης, που έχει αφήσει τον λαό ορφανό!



Γράφει ο Μαγια
Πικρές αλήθειες της διάσημης Καναδής συγγραφέα και ακτιβίστριας Ναόμι Κλάιν...

- Η κρίση χρέους χρησιμοποιείται ως δικαιολογία για αυστηρότερα μέτρα λιτότητας, ξεπούλημα των εθνικών και φυσικών πόρων.

- Δεν θα απορρίψετε τη λιτότητα εάν δεν πιστέψετε ότι έχετε τη δυνατότητα αξιοπρεπούς ζωής.

Η συγγραφέας του βιβλίου «το δόγμα του σοκ», κατά την ομιλία της στην Αθήνα, ήταν αιχμηρή και για την Αριστερά γιατί «δεν προβάλλει εναλλακτικές λύσεις», αλλά και για τα κινήματα που «αρκούνται σε συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας», χαρακτηρίζοντας αυτού του είδους την αντίδραση «αποτυχημένη και ανεπαρκή».

Θυμηθείτε, πως η σφοδρότητα των αρχικών αντιδράσεων μεταβλήθηκε σταδιακά σε αμηχανία και καταθλιπτικού τύπου αδράνεια. Η κοινωνία υποτάχθηκε στη μοίρα των εν απογνώσει. Το εκβιαστικό ψευτοδίλημμα, «μπροστά στο εφιαλτικό τίποτε, καλά είναι και τα ψυχία του γλίσχρου μεροκάματου», οδήγησε στην αναζήτηση αυτοπροστατευτικών, ατομικών, λύσεων.

Εν ολίγοις, συνέβη ό,τι ακριβώς επεδίωκαν οι ξένοι εντολείς και οι εγχώριοι διεκπεραιωτές, προκειμένου να εδραιωθεί το νέο μνημονιακό καθεστώς.

Το «Greek Success Story», που διαφημίζει πλέον ανοικτά η κυβέρνηση με τη βούλα του Βερολίνου, δείχνει γυμνό και παραμύθα.

Τι κι αν χαλαρώσει, όπως φημολογείται, η ασκούμενη πολιτική από το Βερολίνο. Ο «εθνοσωτήριος» κυβερνητικός θίασος δεν θα καταφέρει να πείσει, εξαπατώντας τους πολίτες, για την ...ορθότητα των ολέθριων επιλογών του. Ακόμη κι αν επιστρατευτεί ο ...Γκέμπελς, είναι αδύνατο να ρετουσαρισθεί ο Ελληνικός ερειπιώνας:

• Η ανεργία καλπάζει, ανεπισήμως, πάνω από το 35%.
• Ενα μεγάλο κύμα νέων με ανώτατη μόρφωση έχει μεταναστεύσει, κυρίως στη Γερμανία.
• Πάνω από 3 εκατομμύρια Έλληνες ζουν στο όριο ή κάτω από το όριο της φτώχιας,
• Η ύφεση, ανεπισήμως, είναι κοντά στο 6%.
• Η παραοικονομία ανθεί στο 27,5% του ΑΕΠ.

• Οι τιμές βρίσκονται στα ύψη, καθώς τα καρτέλ συνεχίζουν να ελέγχουν την αγορά.

Και τέλος, δεν θα υπάρχει, ούτε μεσαία τάξη για να επανιδρύσει τη χώρα, ούτε άλλη κρατική περιουσία να ξεπουληθεί.

Κοντολογίς, όλα τα νοσηρά στοιχεία που οδήγησαν τη χώρα στην καταστροφή όχι μόνο παραμένουν, αλλά έχουν θεριέψει.

Οι δημοκρατικές αντιμνημονιακές δυνάμεις με επικεφαλής τον ΣΥΡΙΖΑ είναι υπόλογες απέναντι στον καθημαγμένο λαό, όσο εξαντλούν το ρόλο τους στον σχολιασμό της δραματικής επικαιρότητας. Οφείλουν να δώσουν, τώρα, δείγματα εποικοδομητικού ρεαλισμού και νέας οξυγονομένης νοοτροπίας. Να εμπνεύσουν και να συνεγείρουν την κοινωνία. Να γίνουν φορείς ελπίδας και δημιουργικής ανατροπής.

Μέγα το έγκλημα των κυβερνητικών ολετήρων. Αλλά τεράστιο και το έλλειμμα της δημοκρατικής αντιπολίτευσης, που έχει αφήσει τον λαό ορφανό, να παραπαίει και να βουλιάζει στην λάσπη απ' το ίδιο του το αίμα!
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!