tromaktiko: "Ξύπνησε" το ηφαίστειο Ποποκατεπέτλ στο Μεξικό - Σε εγρήγορση για Αρχές για το ενδεχόμενο εκκένωσης γειτονικών περιοχών

Παρασκευή 17 Μαΐου 2013

"Ξύπνησε" το ηφαίστειο Ποποκατεπέτλ στο Μεξικό - Σε εγρήγορση για Αρχές για το ενδεχόμενο εκκένωσης γειτονικών περιοχών



Σε επιφυλακή βρίσκονται οι Αρχές του Μεξικού, λόγω της δραστηριότητας που παρουσιάζει τις τελευταίες ημέρες το ηφαίστειο Ποποκατεπέτλ, το οποίο φαίνεται να "ξύπνησε", έπειτα από...
13 χρόνια.

Το ηφαίστειο βρίσκεται 55 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της Πόλης του Μεξικού και την Τρίτη εκτόξευσε στάχτη και τέφρα, που κάλυψε τρεις κοντινές πόλεις, σε απόσταση τεσσάρων χιλιομέτρων από τον κρατήρα, ενώ η ηφαιστειακή δραστηριότητα συνεχίστηκε μ' έναν σεισμό χαμηλής έντασης, που διήρκεσε 40 δευτερόλεπτα.

Οι Αρχές του Μεξικού, προετοιμάζονται για πιθανή απομάκρυνση από τις εστίες τους 11.000 κατοίκων, σε περίπτωση έκρηξης του ηφαιστείου, ενώ στην περιοχή έχουν αναπτυχθεί εκατοντάδες στρατιώτες κι έχει απαγορευτεί η πρόσβαση σε ακτίνα 12 χιλιομέτρων περιμετρικά του Ποποκατεπέτλ.

Σημειώνεται ότι η τελευταία μεγάλη έκρηξη του ηφαιστείου πραγματοποιήθηκε το 2000 κι έκτοτε παρέμενε ανενεργό, μέχρι την περασμένη εβδομάδα, που... αφυπνίστηκε.

attacktv.gr
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!