tromaktiko: Η Cosco ανοίγει τη νέα προβλήτα ΙΙΙ στον Πειραιά

Δευτέρα 20 Μαΐου 2013

Η Cosco ανοίγει τη νέα προβλήτα ΙΙΙ στον Πειραιά



Στον «δρόμο» δύο νέες συμφωνίες για φορτία. Τ. Βαμβακίδης: Δεν δίνουμε «κινεζικούς» μισθούς.
Δύο συμφωνίες με ναυτιλιακές εταιρείες, προκειμένου να μεταφέρουν το φορτίο τους στο λιμάνι του Πειραιά από...
άλλους ανταγωνιστές του στη Μεσόγειο, διαπραγματεύεται η Cosco η οποία τον Ιούλιο θα αρχίσει να λειτουργεί τη νέα της επένδυση στο λιμάνι, την προβλήτα ΙΙΙ. Το σύνολο της επένδυσης των Κινέζων για τα 450 μέτρα -από τα συνολικά 600 μέτρα που υπάρχει περιθώριο να ολοκληρωθούν το 2016- ανέρχεται στα 135 εκατ. ευρώ, ενώ περί τα 180 εκατ. ευρώ έχουν δαπανηθεί, με βάση στοιχεία της εταιρείας, για την ανακατασκευή και τον εξοπλισμό της προβλήτας ΙΙ.

Σύμφωνα με τον Τάσο Βαμβακίδη εμπορικό διευθυντή της PCT -θυγατρικής της Cosco στην Ελλάδα- έως το τέλος του 2013 θα είναι δυνατόν ο εμπορευματικός σταθμός να διαχειρίζεται 4,3 εκατ. εμπορευματοκιβώτια.

Οι γερανογέφυρες

Ενδεικτικό της βαρύτητας που δίνουν οι Κινέζοι στον Πειραιά είναι ότι έφεραν και εγκαθιστούν στην προβλήτα ΙΙΙ πέντε νέες γερανογέφυρες οι οποίες έχουν τη δυνατότητα να εξυπηρετούν πλοία χωρητικότητας 18.000 - 20.000 teus και να εκφορτώνουν περί τα 4.000 κοντέινερ μέσα σε ένα 24ωρο.

Aυτό σημαίνει ότι ο σταθμός τους στον Πειραιά εξοπλίζεται με τις μεγαλύτερες γερανογέφυρες που υπάρχουν σε όλα τα λιμάνια της Μεσογείου. Σύμφωνα με τον Τ. Βαμβακίδη ο συγκεκριμένος εξοπλισμός δεν υπάρχει σήμερα ούτε στο τέρμιναλ της Cosco στο Πορτ Σάιντ το οποίο είναι μεγαλύτερο διακομετακομιστικό κέντρο σε σχέση με τον Πειραιά για τον κινεζικό όμιλο.

Παράλληλα προωθείται το εγχείρημα της HP και ήδη τα προϊόντα της μέσω του Πειραιά διανέμονται σε τέσσερις προορισμούς στην Ευρώπη. Με την προοπτική να υλοποιηθούν οι εμπιστευτικές συμφωνίες που έχουν υπογραφεί με άλλες εταιρείες για τη μεταφορά των προϊόντων τους η PCT έχει ετοιμάσει το επιχειρηματικό της σχέδιο ώστε να αυξήσει από 7.000 τμ σε 25.000 τ.μ. τους αποθηκευτικούς της χώρους.

Αμοιβές

Σήμερα η PCT απασχολεί, όπως λέει ο εμπορικός της διευθυντής 950 άτομα ως προσωπικό, από τα οποία 270 στα γραφεία της και τα υπόλοιπα στο λιμάνι. Σχολιάζοντας αυτό που συχνά λέγεται στην Ελλάδα ότι «κινεζοποιούνται» οι μισθοί ο κ. Βαμβακίδης είπε στην «Η» ότι ένας εργάτης στο λιμάνι λαμβάνει καθαρά σε ημερήσια βάση 55 ευρώ, ενώ οι μεικτές μηνιαίες αποδοχές για τους χειριστές μηχανημάτων κυμαίνονται από 2.900 έως 3.500 ευρώ.

«Ελεγχόμαστε συνεχώς για τις συνθήκες εργασίας» ανέφερε, η απασχόληση είναι οκτάωρη και οι αμοιβές μας ακολουθούν την ελληνική νομοθεσία.

e-go.gr
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!