tromaktiko: «Το Διαστημικό Κέντρο Τζόνσον της NASA»

Παρασκευή 17 Μαΐου 2013

«Το Διαστημικό Κέντρο Τζόνσον της NASA»



Στα πλαίσια των μηνιαίων μαθημάτων «Αστρονομία για Όλους», την Κυριακή, 19η Μαΐου 2013 και ώρα 8 μ.μ. στο αμφιθέατρο του Οικονομικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας... (Γ. Καρτάλη 72 – Ροζού, πρώην Γαλλικό Ινστιτούτο) θα γίνει διάλεξη από την κα Μαρίνα – Μαρία Ιωαννίτη, μεταπτυχιακή φοιτήτρια της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας με θέμα «Το Διαστημικό Κέντρο Τζόνσον της NASA στο Χιούστον του Τέξας».

Το Johnson Space Center (JSC) είναι το κέντρο κατάρτισης των επανδρωμένων διαστημικών πτήσεων, έρευνας και ελέγχου πτήσης της Εθνικής Υπηρεσίας Αεροναυτικής και Διαστήματος (NASA). Το κέντρο αποτελείται από ένα σύμπλεγμα 100 κτιρίων κατασκευασμένων σε 1.620 στρέμματα, στο Χιούστον του Τέξας. Το JSC είναι η βάση του αστροναυτικού σώματος στις Ηνωμένες Πολιτείες και είναι υπεύθυνο για την εκπαίδευση των αστροναυτών, τόσο από τις ΗΠΑ όσο και από τους διεθνείς της εταίρους.

Είναι επίσης ευρέως γνωστό και ως Mission Control λόγω της κεντρικής του λειτουργίας κατά τη διάρκεια των αποστολών.

Τον Αύγουστο του 2012 η ομιλήτρια είχε την τύχη να βρεθεί στις εγκαταστάσεις του JSC, να ξεναγηθεί στους χώρους, να δει τις εκθέσεις και τα αφιερώματα στις διαστημικές αποστολές που οδηγήθηκαν από το κέντρο και να βρεθεί μια ανάσα μακριά από πυραύλους καθώς και από το ιστορικό, αλλά και το παρόν Mission Control. Στο κλείσιμο της φετινής χρονιάς και λίγο πριν την φετινή Ολυμπιάδα Αστρονομίας που θα πραγματοποιηθεί στο Βόλο το καλοκαίρι, θα προσπαθήσει να σας δώσει μια γεύση διαστημικών αποστολών μέσα από πλούσιο φωτογραφικό υλικό, που συνέλεξε.

Η Μαρίνα – Μαρία Ιωαννίτη τελείωσε το Ενιαίο Λύκειο Ξυλοκάστρου και το 2004 εισήχθη στο τμήμα Μηχανικών Η/Υ, Τηλ/νιών και Δικτύων του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Αποφοίτησε το 2011 και συνέχισε με μεταπτυχιακές σπουδές στο τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών του ιδίου πανεπιστημίου. Τώρα βρίσκεται στην ολοκλήρωση της μεταπτυχιακής της εργασίας και τον ερχόμενο Αύγουστο θα φύγει για τις ΗΠΑ για την εκπόνηση 5ετούς Master and Ph.D στο Πανεπιστήμιο του Rochester στην πολιτεία της Νέας Υόρκης.

Ανάμεσα στις διακρίσεις που έχει λάβει ήταν και η 1η θέση στις κοπέλες του 9ου Πανελληνίου Μαθητικού Διαγωνισμού

Αστρονομίας της Εταιρείας μας, γεγονός που της εξασφάλισε την εκπροσώπηση της χώρας μας στο International Space Camp (NASA) εκείνη την χρονιά. Τα γνωστικά της ενδιαφέροντα περιστρέφονται γύρω από τον τομέα της Ενέργειας με εργασίες πάνω στην Φυσική Πλάσματος, την Ηλεκτροχημεία και την Εξεργειακή Ανάλυση.

larissanet.gr
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!