tromaktiko: Από μαθητευόμενη ... πρωταγωνίστρια με την πρώτη ματιά [video]

Τετάρτη 29 Μαΐου 2013

Από μαθητευόμενη ... πρωταγωνίστρια με την πρώτη ματιά [video]



της Κορίνας Καφετζοπούλου 
Όταν βρεθείς στην κατάλληλη θέση την κατάλληλη ώρα, όλα μπορούν να συμβούν, ακόμα και να διαφημίσεις τον τόπο που γεννήθηκες σε όλο τον κόσμο.

Αυτό ακριβώς συνέβη, εντελώς αναπάντεχα και στην Εμμανουέλλα Τζαγκαράκη, το πρόσωπο που πρωταγωνιστεί σε ένα από τα δύο διαφημιστικά σποτ της Περιφέρεια Κρήτης.

Διότι η 22χρονη Εμμανουέλλα από τις Αρχάνες, αεροσυνοδός στο επάγγελμα, την πρακτική της για γραμματειακή υποστήριξη πήγε να κάνει στο γραφείο του Περιφερειάρχη Κρήτης κ. Σταύρο Αρναουτάκη, και ξαφνικά όπως και στη διαφήμιση που πρωταγωνιστεί, βρέθηκε «σε κινέζικο εστιατόριο σε μια ευρωπαϊκή πόλη (το γύρισμα έγινε στα Χανιά) κι από εκεί ... σε τοιχογραφία της Κνωσού!».

Όλη η φιλοσοφία της δημιουργίας της διαφημιστικής καμπάνιας της περιφέρειας Κρήτης, άλλωστε, που φέρει την υπογραφή της επιτυχημένης ομάδας, που σκηνοθέτησε το «Νησί», σε αυτό ακριβώς στηρίχτηκε: Στο αναπάντεχο, στο απίστευτο, σε αυτό που ξαφνικά εκεί που δεν το περιμένεις , μπορεί να σε μεταφέρει στην Κρήτη, από όποιο σημείο και να βρίσκεσαι.

Κάπως έτσι έγινε και με το γνωστό και πολυβραβευμένο σκηνοθέτη Θοδωρή Παπαδουλάκη και τον παραγωγό Δημήτρη Ξενάκη που έχουν ιδρύσει την εταιρεία IntigoView, όταν είδαν την Εμμανουέλλα για πρώτη φορά.

Όταν πήγαν να παρουσιάσουν στον περιφερειάρχη Κρήτης κ. Σταύρο Αρναουτάκη, τα σενάρια που είχαν γραφτεί για την προβολή του νησιού, βγαίνοντας από την αίθουσα συνεδριάσεων, αντίκρισαν μια ψιλόλιγνη εντυπωσιακή παρουσία με έντονα σκούρα μάτια αμυγδαλωτά, χαρακτηριστικό γνώρισμα πολλών γυναικών του νησιού.

Ο ένας κοίταξε τον άλλο, η απόφαση πάρθηκε περισσότερο με τα μάτια, παρά με το λόγο. Αυτό το πρόσωπο αναζητούσαν.

Ο κ. Δημήτρης Ξενάκης, την πλησίασε και τη ρώτησε απλά αν ήθελε να συμμετάσχει.

«Μόλις είχαν βγει από την αίθουσα συνεδριάσεων, αμέσως μετά την παρουσίαση της ιδέας τους στον περιφερειάρχη. Αν και έβλεπα τον κ. Παπαδουλάκη και τον κ. Ξενάκη να με κοιτούν και να συνομιλούν μεταξύ τους, νόμιζα ότι δε μιλούσαν για μένα. Η κουβέντα τους δε διήρκησε πολύ. Με πλησίασε ο κ. Ξενάκης και μου είπαν ότι ταιριάζω απόλυτα στον ρόλο που ήδη είχε γραφτεί», είπε μιλώντας, στο MadeinCreta, για την εμπειρία της η Εμμανουέλλα Τζαγκαράκη.

Η πρόταση την ξάφνιασε διπλά αφενός επειδή ποτέ δεν είχε σκεφτεί να κάνει αντίστοιχο στη ζωή της, αφετέρου επειδή έγινε και από τα συγκεκριμένα πρόσωπα και μάλιστα με την πρώτη ματιά!

Ξάφνιασμα βέβαια νιώθουν και όσοι φίλοι και συγγενείς τη βλέπουν, τόσο εντός όσο και εκτός συνόρων, και ρωτούν αν πρόκειται για το δικό τους άνθρωπο, ενώ δεν είναι λίγοι και οι περαστικοί που έχουν δει το σποτ και την αναγνωρίζουν στο δρόμο.
Μια διαφήμιση αρκεί για να κάνει μια περιοχή επισκέψιμη;

Τα δύο βίντεο "IncredibleHistory" και "IncredibleHospitality", που έχουν την υπογραφή του γνωστού σκηνοθέτη Θοδωρή Παπαδουλάκη, βασισμένα στο σενάριο του σεναριογράφου Παναγιώτη Παπουτσάκη είναι βασισμένα στην πολιτιστική κληρονομιά και την φιλοξενία των ανθρώπων της Κρήτης, φιλοδοξούν να κερδίσουν την καρδιά κάθε επισκέπτη από Ελλάδα και εξωτερικό.

Ήδη τα δυο spot άρχισαν να προβάλλονται διεθνώς από τα socialmedia, την ιστοσελίδα της Περιφέρειας αλλά και το κορυφαίο κανάλι Travelchannel, "μαγνητίζοντας" τα βλέμματα.
Αρκεί όμως αυτό; Σε αυτό το ερώτημα κλήθηκε να απαντήσει ο παραγωγός της δημιουργικής ομάδας της εταιρείας «IntigoView», και ένας εκ των παραγωγών της σειράς το «Νησί» κ. Δημήτρης Ξενάκης.

«Αυτή τη στιγμή η συγκεκριμένη καμπάνια όπως εξελίσσεται έχει αγγίξει το ελληνικό κοινό διότι μεταφέρεται από Έλληνα σε Έλληνα επειδή τους έχει αγγίξει.

Στο εξωτερικό έχει γίνει μια κίνηση από την Περιφέρεια Κρήτης η οποία ξεκίνησε αυτή την προσπάθεια στο travel channel.Εκεί πρέπει να πέσει όλη η βαρύτητα, στο εξωτερικό. Παρά τα χιλιάδες «κλικς» δεν έχουμε ακόμα σαφή εικόνα για το πόσα «χτυπήματα» υπάρχουν στο εξωτερικό, αν και η διάδοση θα γίνει και μέσω των Ελλήνων που διαμένουν έξω.

Τα αποτελέσματα όμως θα τα δούμε σε ένα με δυο χρόνια. Μια καλή προβολή σαφώς και μπορεί να βοηθήσει μια περιοχή. Αυτό αποδεικνύεται από το» Νησί». Μια περιοχή μπορεί να γίνει βασικός προορισμός από τη μια στιγμή στην άλλη, από τη μια σεζόν στην επόμενη.

Όμως μια διαφήμιση για να διαδοθεί σωστά θέλει πολλή δουλειά από πίσω. Για να υποστηριχτεί κάτι σωστά εξαρτάται και πως θα «επενδύσεις» στο προϊόν που έχεις φτιάξει».
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!