Παρουσιάζοντας την Πάργα, η συντάκτρια του άρθρου επισημαίνει πως, ενώ δεν διαθέτει την τυπική παραδοσιακή αρχιτεκτονική των άσπρων σπιτιών με τα μπλε παράθυρα, είναι άκρως τουριστική, και συνεχίζει με αναφορές στον ποταμό Αχέροντα -που σύμφωνα με τη μυθολογία θεωρείτο η είσοδος στον Άδη- και στο Νεκρομαντείο, τη συμβουλή του οποίου είχε ζητήσει και ο Οδυσσέας.
Στην περιήγηση ακολουθούν η Νικόπολη με το αρχαίο θέατρο και τα τείχη της, η Πρέβεζα και η Λευκάδα, το «μαργαριτάρι του Ιονίου» που ενώ δεν είναι τόσο πολύ αναπτυγμένη τουριστικά, προσφέρει ένα «άγριο, ρομαντικό» τοπίο και προσελκύει κυρίως επισκέπτες οι οποίοι θέλουν να γνωρίσουν και να αγαπήσουν την αυθεντική Ελλάδα. Ενδιάμεσα γίνονται αναφορές στους ελαιώνες που υπάρχουν στην περιοχή, καθώς και την παραγωγή των διαφόρων ειδών ελαιόλαδου, από το «παρθένο» μέχρι το «εξαιρετικά παρθένο».
Όπως επισημαίνεται, οι ωραιότερες παραλίες βρίσκονται στις δυτικές ακτές της Λευκάδας, με χαρακτηριστικότερη εκείνη στους μαγευτικούς Εγκρεμνούς, ενώ για τους λιγότερο αθλητικούς επισκέπτες και παιδιά, πολύ πιο άνετη πρόσβαση προσφέρουν οι «ονειρώδεις» παραλίες Κάθισμα, Πόρτο Κατσίκι και Δεσίμι.
Ως ιδιαίτερα σημαντικό, «για τους Αυστριακούς οι οποίοι αγαπούν τον καφέ» αναφέρεται το γεγονός πως σχεδόν σε όλα τα καφενεία και εστιατόρια σερβίρονται «πολλά είδη πραγματικά νόστιμου καφέ».
Τέλος, επισημαίνεται ότι από τους τόπους παραθερισμού στην ανατολική ακτή και τις ορεινές περιοχές της ενδοχώρας της Λευκάδας, μπορεί κάποιος να απολαύσει την υπέροχη θέα στα κοντινά νησιά και την Ιθάκη, τη «θρυλική πατρίδα» του Έλληνα ήρωα Οδυσσέα.
kerdos.gr