tromaktiko: Απαλλάχθηκε η πλειοψηφία των εμπλεκομένων στο «σκάνδαλο» με τις επιδοτήσεις και τα άλογα!

Τετάρτη 26 Ιουνίου 2013

Απαλλάχθηκε η πλειοψηφία των εμπλεκομένων στο «σκάνδαλο» με τις επιδοτήσεις και τα άλογα!



Το δικαστήριο απάλλαξε τους 24 από τους 29 συνολικά που έφθασαν στο ακροατήριο για την υπόθεση. Υπενθυμίζεται πως η ιστορία αφορούσε επιδοτήσεις που εισπράχθηκαν την...
περίοδο 2007 – 2010, ενώ κατά η αποκάλυψή της το Φθινόπωρο του 2010, είχε δημιουργήσει τεράστιο σάλο κατά την προεκλογική περίοδο των δημοτικών εκλογών.

Στους αρχικά 117 ελεγχθέντες αγρότες έγινε έρευνα για να διαπιστωθεί κατά πόσο δήλωναν μεγάλες εκτάσεις ως βοσκοτόπια, στα οποία φέρονταν ότι εξέτρεφαν άλογα και γαϊδούρια τα οποία όμως ουδέποτε είχαν, με σκοπό την είσπραξη επιδοτήσεων.

Από τους 117 όμως αγρότες που φέρονταν να εμπλέκονται στην αρχή της υπόθεσης, μόλις 29 έφθασαν ενώπιον του δικαστηρίου.

Εκεί, σύμφωνα με πληροφορίες του onlarissa.gr, η δικαιοσύνη αθώωσε τον έναν, απάλλαξε τους 23 γιατί τα ποσά των επιδοτήσεων ήταν μικρότερα από τα προβλεπόμενα από το θεσμικό πλαίσιο ώστε να συντρέξει λόγος απάτης και οι άλλοι πέντε καταδικάστηκαν με τριετή αναστολή.

Δύο άνδρες σε 8 μήνες φυλάκιση, ένας σε 12 και δύο γυναίκες 69 και 86 (!) ετών σε 10 μήνες φυλάκιση.

Για απόπειρα σκευωρίας από την προηγούμενη διοίκηση του ΟΠΕΚΕΠΕ έκανε λόγο ο πρόεδρος της Νέας Ένωσης Λάρισας Χρήστος Σιδερόπουλος ο οποίος μαζί με αρκετούς συνεταιριστές είχε βρεθεί στο «μάτι του κυκλώνα» την εποχή που είχε ξεσπάσει το σκάνδαλο, καθώς τα ρεπορτάζ ήθελαν να υπήρχε ανοχή από την Ένωση.

«Η απόφαση του δικαστηρίου δείχνει πως κατέπεσε η σκευωρία που δημιούργησε το προηγούμενο Διοικητικό Συμβούλιο του ΟΠΕΚΕΠΕ. Αποδείχθηκε ότι οι αγρότες είχαν παρατυπήσει σε ότι αφορά τη μη επιλέξιμη έκταση και ότι χρησιμοποιήθηκε αυτή η ιστορία για τις δημοτικές εκλογές του 2010» εξήγησε ο κ. Σιδερόπουλος.

Πρακτικά, αυτό που ισχυρίζεται ο πρόεδρος της Νέας Ένωσης είναι ότι τα ποσά που δημοσιεύθηκαν για την υπόθεση και άγγιξαν τις 600.000 ευρώ αφορούσαν το σύνολο των επιδοτήσεων που εισέπρατταν οι εμπλεκόμενοι αγρότες και όχι μόνον το «παράτυπο» (;) κομμάτι τους, το οποίο εκ της δικαστικής απόφασης φάνηκε πως ήταν αρκετά μικρό για να στοιχειοθετήσει ποινικά κολάσιμη πράξη.

onlarissa.gr
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!