tromaktiko: Επιμένει ο Κουτρουμάνης ότι έσωσε τη χώρα η κυβέρνηση ΓΑΠ

Κυριακή 2 Ιουνίου 2013

Επιμένει ο Κουτρουμάνης ότι έσωσε τη χώρα η κυβέρνηση ΓΑΠ



Ως προϋπόθεση το αδιάβλητο της εκλογικής διαδικασίας έθεσε ο κ. Κοκινοβασίλης για τις εκλογές στις δημοτικές οργανώσεις του ΠΑΣΟΚ και στη συνέχεια...
την εκλογή του νέου γραμματέα της νομαρχιακής επιτροπής του ΠΑΣΟΚ κατά τη σημερινή ολομέλεια του κόμματος σε κεντρικό ξενοδοχείο του Αγρινίου παρουσία του πρώην υπουργού και μέλος της Κ.Ε. Γιώργου Κουτρουμάνη. Το τοπικό ΠΑΣΟΚ του οποίου η παρουσία στα πράγματα από ότι έδειξε η σημερινή ολομέλεια βρίσκεται στα πιο χαμηλά επίπεδα όλων των εποχών, εναγωνίως αναζητά νέα στελέχη που θα στελεχώσουν το κόμμα και θα διαφυλάξουν τις εκλογές. Αφού στο πρόσφατο παρελθόν υπήρξαν καταγγελίες για νοθεία…

«Αυτή η ολομέλεια σήμερα προγραμματίστηκε μέσα σε ένα πολύ σύντομο χρονικό περιθώριο», ανέφερε στην αρχή της σύντομης ομιλίας του ο κ. Κοκκινοβασίλης και πρόσθεσε «οι λόγοι είναι πολιτικοί . Από άκρη σε άκρη σε όλο το νομό είναι πολλοί που δεν κατάφεραν σήμερα να παρευρεθούν και για όσους δεν καταφέραμε να ενημερώσουμε λόγω της γρήγορης αυτής κινητοποίησης, τις επόμενες ημέρες θα προσπαθήσουμε να τους ενημερώσουμε όλους, γιατί όπως ξέρετε την επόμενη Κυριακή έχουμε μπροστά μας τις διαδικασίες για την εκλογή νομαρχιακής επιτροπής. Και την εκλογή δημοτικών οργανώσεων. Προτεραιότητα αυτών των εκλογών είναι η αξιοπιστία αυτών των αποτελεσμάτων για αυτό πρέπει να εκλεγούν άξια και ικανά στελέχη για να έχουμε ένα ικανό και αξιόλογο αποτέλεσμα στο έργο που έχουμε μπροστά μας. Σε αυτές τις εκλογικές διαδικασίες βασική και δημοκρατική προϋπόθεση είναι από όλους μας να διασφαλίσουμε το αδιάβλητο της διαδικασίας των εκλογικών αποτελεσμάτων».



Με τη σειρά του ο κ. Κουτρουμάνης αναφέρθηκε στα τρία χρόνια περίπου που η χώρα όπως κομψά είπε «βρισκόμαστε στα τρία χρόνια από την ώρα που η χώρα μπήκε στο μηχανισμό στήριξης, που ζούμε μια καινούργια πρωτόγνωρη πραγματικότητα και ένα χρόνο μετά από τη νέα κυβέρνηση και νομίζω ότι οφείλουμε να κάνουμε ένα πρώτο απολογισμό. Να δούμε ορισμένα κρίσιμα συμπεράσματα και να μιλήσουμε με όλους τους συντρόφους με ειλικρίνεια για τη νέα πραγματικότητα που έχει διαμορφωθεί. Αλλά και ποιες είναι οι επιλογές μας, ποιες είναι οι προτεραιότητες, ποια είναι τα ζητήματα τα οποία αυτή τη στιγμή ενδιαφέρουν το σύνολο της κοινωνίας και πρέπει εμείς να τοποθετηθούμε με συγκεκριμένο και υπεύθυνο τρόπο. Από τα πολιτικά συμπεράσματα που θα μπορούσε κάποιος να αναλύσει και να συμπεράνει είναι το γεγονός ότι το πολιτικό περιβάλλον, το ευρωπαϊκό αλλά κυρίως το διεθνές, παραμένει ιδιαίτερα ρευστό με αποτέλεσμα να μη μπορεί να προβλέψει κανένας τα γεγονότα των επόμενων μηνών και ετών. Σίγουρα έχουμε μια Ευρώπη με συσχετισμούς που δεν ευνοούν τις δικές μας πολιτικές επιλογές. Δεν είναι η Ευρώπη που γνωρίσαμε τις προηγούμενες δεκαετίες της κοινωνικής συνοχής και αλληλεγγύης, είναι Ευρώπη που έχει επικρατήσει σε πολύ μεγάλο βαθμό η νεοφιλελεύθερη πολιτική, όπου πιστεύουν πολλές κυβερνήσεις ότι μπορούν να λύσουν τα προβλήματα με πολιτικές περιοριστικές, πολιτικές λιτότητας για να αυξήσουν υποτίθεται την ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων στην Ευρώπη»

Μιλώντας για τον ένα χρόνο διακυβέρνησης της χώρας από τη Ν.Δ., το ΠΑΣΟΚ και τη ΔΗΜΑΡ ο κ. Κουτρουμάνης ανέφερε «φαντάζομαι ένας καλόπιστος αναλυτής θα καταλήξει στο συμπέρασμα ότι έχουν επιβεβαιωθεί απόλυτα οι δικές μας επιλογές». Ο κ. Κουτρουμάνης υπεραμύνθηκε της επιλογής που οδήγησε τη χώρας το μηχανισμό στήριξης «προκειμένου να αποτρέψουμε τη χρεοκοπία στην οποία θα οδηγούσε η κατάσταση στην οποία βρισκόταν η χώρα». Φυσικά ο κ. Κουτρουμάνης απέφυγε να αναφερθεί στο ρόλο που είχαν οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ τις οποίες υπηρέτησε ιδιαιτέρως τα τελευταία χρόνια.

Η συνεδρίαση της ολομέλειας συνεχίστηκε με τοποθετήσεις στελεχών και στη συνέχεια συζήτησαν θέματα που αφορούν τις διαδικασίες που πρόκειται να ακολουθηθούν τις επόμενες ημέρες, ώστε την επόμενη Κυριακή να μαζευτούν μέλη του ΠΑΣΟΚ για να εκλέξουν δημοτικές οργανώσεις και στη συνέχεια νομαρχιακή επιτροπή.






agrinionet.gr
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!