tromaktiko: Βροχή ... οι συλλήψεις των αλλοδαπών με τα πλαστά χαρτιά στο αεροδρόμιο Ηρακλείου

Κυριακή 2 Ιουνίου 2013

Βροχή ... οι συλλήψεις των αλλοδαπών με τα πλαστά χαρτιά στο αεροδρόμιο Ηρακλείου



της Κατερίνας Μηναδάκη
Δεν έχουν τέλος οι συλλήψεις στο αεροδρόμιο Ηρακλείου “Νίκος Καζαντζάκης” των αλλοδαπών που θέλουν να ταξιδέψουν σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης χωρίς να διαθέτουν τα απαιτούμενα ταξιδιωτικά έγγραφα κι έτσι...
φροντίζουν να προσκομίζουν στις αρχές πλαστά που όμως γίνονται αντιληπτά. Τις περισσότερες φορές πρόκειται για αλλοδαπούς κυρίως από Αφρικανικές χώρες που επιλέγουν να ταξιδέψουν ημέρες όπου η κίνηση στον αερολιμένα είναι εξαιρετικά αυξημένη θεωρώντας ότι έτσι θα χαθούν στο πλήθος και δε θα γίνουν αντιληπτοί από τις αρχές ωστόσο τις περισσότερες φορές συλλαμβάνονται.

Χθες, μάλιστα συνελήφθησαν συνολικά 8 άτομα μόνο στο αεροδρόμιο Ηρακλείου που προσπαθούσαν να ταξιδέψουν με πλαστά χαρτιά. Τα δύο άτομα συνελήφθησαν το πρωί και τα 6 το απόγευμα στην προσπάθεια τους να μπουν σε πτήσεις με πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα. Αυτή η κατάσταση δεν έχει πάψει ούτε στιγμή να απασχολεί την αστυνομία που κάθε καλοκαίρι λαμβάνει αυξημένα μέτρα στο Ηράκλειο αλλά και σε όλα τα αεροδρόμια της Κρήτης ξέροντας καλά ότι το φαινόμενο βρίσκεται σε έξαρση. Τα κυκλώματα που εκμεταλλεύονται τους ανθρώπους αυτούς που αναζητούν ένα καλύτερο αύριο στις Ευρωπαϊκές πρωτεύουσες θεωρούν ότι τα αεροδρόμια του Νότου είναι πιο εύκολα σε αυτού του είδους τις μετακινήσεις με αποτέλεσμα στο Ηράκλειο να μην περνά μέρα που να μη σημειώνονται τέτοιες συλλήψεις!

Να υπενθυμίσουμε ότι ένα μήνα πριν η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Κρήτης είχε προχωρήσει και σε σχετική ενημέρωση υπογραμμίζοντας ότι στο πλαίσιο επιχειρησιακού σχεδιασμού, οι Υπηρεσίες της Γενικής, εντατικοποιούν τις δράσεις τους, με την εφαρμογή ενισχυμένου προγράμματος ασφάλειας και αστυνόμευσης, που κλιμακώνονται σε όλη την Κρήτη, ώστε να ανταποκριθούν με το καλύτερο τρόπο στην διασφάλιση σταθερού και ασφαλούς περιβάλλοντος για τους πολίτες, ενόψει και της έναρξης της τουριστικής περιόδου στο Νησί.

Ειδικότερα, εντείνονται οι δράσεις και οι έλεγχοι στα σημεία εισόδου (Αεροδρόμια, Λιμένες) του νησιού. Χαρακτηριστικό των μέτρων που λαμβάνονται είναι η διαταγή που είχε έρθει πριν από ένα περίπου μήνα από το αρχηγείο του Σώματος και αναφερόταν σε 22 δόκιμους αστυφύλακες (15 Μαίου) στο Αστυνομικό τμήμα του Αερολιμένα ενώ στις 16 Ιουνίου θα έρθουν επιπλέον 16 άτομα που θα ενισχύσουν τη δύναμη της υπηρεσίας.

prismanews.gr
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!