tromaktiko: Πάτρα: Ο ελληνικός… ροδίτης έκρυβε το χασίς! – «Λαβράκι» και πάλι χάρη στην εμπειρία των Λιμενικών

Δευτέρα 3 Ιουνίου 2013

Πάτρα: Ο ελληνικός… ροδίτης έκρυβε το χασίς! – «Λαβράκι» και πάλι χάρη στην εμπειρία των Λιμενικών



Συνολικά πάνω από 205 κιλά χασίς έκρυβε ο πάτος φορτηγού οχήματος με βουλγάρικες πινακίδες το οποίο μετέφερε...εμφιαλωμένα κρασιά «ροδίτη» σε συσκευασίες και εντοπίστηκε το απόγευμα της Κυριακής, χάρη στην παρατηρητικότητα και την εμπειρία των λιμενικών του τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πατρών.

Χθες το απόγευμα λίγο μετά τις 5.30 μ.μ., οι λιμενικοί «παρατήρησαν κάποια ιδιαίτερα και περίεργα χαρακτηριστικά κυρίως στις κινήσεις του οδηγού αλλά και στο ίδιο το φορτηγό και έτσι άρχισαν να κατεβάζουν το φορτίο αλλά και να ξηλώνεται ο πάτος» όπως τόνισε στη διάρκεια συνέντευξης ο υπολιμενάρχης Πατρών Γιάννης Βασιλόπουλος προσθέτοντας πως «έγινε περαιτέρω διερεύνηση για αξιοποίηση και άλλων στοιχείων και η έρευνα συνεχίζεται. Το τελευταίο διάστημα έχουν εντοπιστεί και σημαντικές ποσότητες λαθραίων τσιγάρων και οι προσπάθειες που γίνονται από τους λιμενικούς όλων των υπηρεσιών, είναι προς αυτή την κατεύθυνση».

Οι 190 πλαστικές συσκευασίες περιείχαν 205 κιλά και 668 γραμμάρια και βρέθηκαν στον πάτο φορτηγού που μετέφερε εμφιαλωμένα κρασιά στην Ιταλία. Το παράνομο φορτίο εντοπίστηκε χθες το απόγευμα, από άνδρες του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πατρών, στο πλαίσιο του καθιερωμένου ελέγχου στα οχήματα πριν την επιβίβαση τους στα πλοία με προορισμό την Ιταλία.

Η ποσότητα χασίς ήταν τυλιγμένη σε αλουμινόχαρτο και επιμελώς κρυμμένη στον πάτο του φορτηγού που θα ταξίδευε μέσω του λιμένος της Πάτρας για την Ανκόνα. Ο 28χρονος οδηγός του οχήματος, αλβανικής υπηκοότητας συνελήφθη και σήμερα στο πλαίσιο του αυτοφώρου θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα. Στην κατοχή του βρέθηκε το ποσό των 1.200 ευρώ, τέσσερα κινητά τηλέφωνα και δυο πλοηγοί GPS, τα οποία και κατασχέθηκαν.

Κατά την προανάκριση προέκυψε πως ο 28χρονος το τελευταίο χρονικό διάστημα είχε αγοράσει μέρος του φορτηγού οχήματος.

Όπως αναφέρουν πληροφορίες το φορτηγό ξεκίνησε το ταξίδι του από το εσωτερικό της Ελλάδος, ακόμη δεν έχει γίνει γνωστό το ακριβές σημείο, ενώ και ο τελικός προορισμός του δεν έχει προσδιοριστει.

patrastimes.gr
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!