«Γιορτής Πολυγλωσσίας» που διοργανώνονται στις 7, 8 και 9 Ιουνίου από τον δήμο Θεσσαλονίκης.
Όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ, κατά τη διάρκεια του τριημέρου, θα παρουσιαστούν στους ελεύθερους χώρους του νέου δημαρχιακού μεγάρου συνολικά 140 δράσεις από δεκάδες πολιτιστικούς και μορφωτικούς φορείς, ξένα ινστιτούτα και σωματεία, σχολεία και μη κυβερνητικές οργανώσεις.
Μικροί και μεγάλοι, μέσα από το χορό, το θέατρο, τη μουσική, τις κατασκευές, τις αφηγήσεις παραμυθιών την προβολή βίντεο και τα παιχνίδια θα έρθουν σε επαφή με τα φινλανδικά, ρώσικα, γερμανικά, αρμένικα, κυπριακά, γαλλικά, αλβανικά, βουλγάρικα, ιταλικά, αιγυπτιακά, σερβικά, σλοβάκικα. Ο θεσμός εγκαινιάζεται φέτος για πρώτη φορά στη Θεσσαλονίκη και όλες οι εκδηλώσεις θα είναι δωρεάν.
«Ιδέα ήταν να φέρουμε τους ανθρώπους πιο κοντά. Οι γλώσσες, το χρώμα και οι θρησκευτικές αντιλήψεις δεν μας χωρίζουν. Μας δένουν όταν ακούμε και μπορούμε να συνεννοηθούμε. Οι εκδηλώσεις αποτελούν ένα μήνυμα κατά του ρατσισμού», δήλωσε σήμερα σε συνέντευξη Τύπου ο αντιδήμαρχος Σχολικής Μέριμνας και Δια Βίου Μάθησης, Αντώνης Καρούμπης, παρουσιάζοντας τις εκδηλώσεις για τη Γιορτή Πολυγλωσσίας.
Στη διοργάνωση συμμετέχει και η Δημοτική Εταιρία Πληροφόρησης Θεάματος και Επικοινωνίας (Δ.Ε.Π.Θ.Ε), με την υποστήριξη της Ομάδας της Προοδευτικής Συμμαχίας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.
Η αυλαία των εκδηλώσεων θα ανοίξει την Παρασκευή, 7 Ιουνίου, στις 6 το απόγευμα με τον χαιρετισμό του δημάρχου, Γιάννη Μπουτάρη, και θα ακολουθήσουν -μεταξύ άλλων- μουσικές εκδηλώσεις από τη Γερμανική σχολή Θεσσαλονίκης και το Σέρβικο Σχολείο, καθώς και αφήγηση ρώσικων παραμυθιών.
Σε όλη τη διάρκεια του τριημέρου θα λειτουργεί και το «Καφέ της πολυγλωσσίας» όπου ομιλητές διαφόρων γλωσσών θα μιλούν για τη γλώσσα τους και στη γλώσσα τους. Το συγκεκριμένο «Καφέ» θα παραμείνει ανοιχτό για όσους θέλουν να μοιραστούν μία άλλη γλώσσα και σε όσους επιθυμούν να ακούσουν μία άλλη γλώσσα, λιγότερο οικεία.