tromaktiko: Ο πολιτικός διοικητής του Άγιου Όρους για την επίσκεψη του Ρώσου πατριάρχη

Δευτέρα 3 Ιουνίου 2013

Ο πολιτικός διοικητής του Άγιου Όρους για την επίσκεψη του Ρώσου πατριάρχη



του Γιώργου Θεοχάρη
"Με ιδιαίτερη αγάπη και τιμή θα υποδεχθούμε αύριο το μεσημέρι, Τρίτη 4 Ιουνίου, τον μακαριότατο Πατριάρχη Μόσχας και πασών των Ρωσιών, κ.κ. Κύριλλο, ο οποίος επισκέπτεται...  προσκυνηματικώς το Άγιο Όρος", υπογραμμίζει στο "Αγιορείτικο Βήμα" ο πολιτικός διοικητής της Αθωνικής Πολιτείας κ. Αρίστος Κασμίρογλου.

"Ως Εκπρόσωποι της ελληνικής πολιτείας θα αναμένουμε τον προκαθήμενο της Ομόδοξου χώρας και θα αποδώσουμε σε αυτόν τη πρέπουσα και κάθε δυνατή διευκόλυνση κατά τη διάρκεια τη παραμονής του στο Αγιώνυμο Όρος.

Αυτή άλλωστε είναι και η παράκληση του έχοντος την ενταυθα πνευματική εποπτεία του Οικουμενικού Πατριάρχου αλλά και η κατευθυντήρια γραμμή της κυβερνήσεως. Έχουν γίνει και συνεχίζονται συσκέψεις απο τις αρμόδιες αρχές’’, συμπληρώνει ο κ. Κασμίρογλου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ‘’Αγιορείτικου Βήματος’’ δεκάδες αστυνομικοί θα περιφρουρούν τον Ρώσο Πατριάρχη τόσο απο την ελληνική Αστυνομία όσο και από τη προσωπική του ασφάλεια.

Πάνω από 50 άτομα θα αποτελούν τη συνοδεία του. Δέκα η επίσημη συνοδεία του και σαράντα πενήντα άτομα, δημοσιογράφοι, τεχνικοί και παράγοντες του ρωσικής πολιτείας.

agioritikovima.gr
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!