tromaktiko: Θύελλα για τη... βιασύνη στα «κόκκινα» δάνεια

Τετάρτη 5 Ιουνίου 2013

Θύελλα για τη... βιασύνη στα «κόκκινα» δάνεια



Το γαϊτανάκι που ξετυλίχθηκε με τον αντιρατσιστικό νόμο συνεχίστηκε και χθες από το ΠΑΣΟΚ και τη ΔΗΜ.ΑΡ., αλλά και από ορισμένους βουλευτές της Ν.Δ.
Ο λόγος για τα «κόκκινα δάνεια» και το σχέδιο νόμου που έφερε η κυβέρνηση (και καλύπτει μόνο όσους είναι συνεπείς με τις υποχρεώσεις τους) με το αίτημα του κατεπείγοντος. Το ΠΑΣΟΚ και η ΔΗΜ.ΑΡ. το «μπλόκαραν», με αποτέλεσμα να αλλάξει την απόφασή της η κυβέρνηση και να πάει στην Ολομέλεια της Βουλής τη Δευτέρα.

Νωρίτερα ο υφυπουργός Ανάπτυξης Θανάσης Σκορδάς επικαλέστηκε την επικείμενη συνεδρίαση του Eurogroup, αιτιολογώντας τον χαρακτήρα του κατεπείγοντος στο νομοσχέδιο για τα δάνεια. Οπως ανέφερε στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή, το νομοσχέδιο αποτελεί μνημονιακή υποχρέωση και προαπαιτούμενο για την εκταμίευση της επόμενης δόσης. Για τον λόγο αυτό -όπως τόνισε- θα πρέπει να έχει δημοσιευτεί στο ΦΕΚ πριν από τη συνεδρίαση του Eurogroup.

Η τοποθέτηση του κ. Σκορδά προκάλεσε σωρεία αντιδράσεων, μια και ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ, οι Ανεξάρτητοι Ελληνες, η Χρυσή Αυγή, η ΔΗΜ.ΑΡ. και το ΚΚΕ κατήγγειλαν τη διαδικασία.

Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Θανάσης Μωραΐτης επέκρινε τη διαδικασία του κατεπείγοντος και υπογράμμισε ότι «από πουθενά δεν προκύπτει ότι το νομοσχέδιο αποτελεί μνημονιακή υποχρέωση. Εμείς σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να δεχτούμε τη διαδικασία του κατεπείγοντος».

«Εχουμε σημαντικό πρόβλημα» είπε η βουλευτής της ΔΗΜ.ΑΡ. Ασημίνα Ξηροτύρη και επισήμανε τις διαβεβαιώσεις της κυβέρνησης ότι είχε αποστείλει το σχέδιο για τη ρύθμιση των δανείων στην ΕΚΤ, αλλά, όπως είπε, φτάσαμε έξι μήνες μετά, για να επικαλείται σήμερα η κυβέρνηση ασφυκτικές προθεσμίες. Απαράδεκτες χαρακτήρισε τις διαδικασίες του κατεπείγοντος ο ΣΥΡΙΖΑ διά του κοινοβουλευτικού του εκπροσώπου Παναγιώτη Λαφαζάνη, σημειώνοντας ότι οι βουλευτές δεν είναι υπάλληλοι της τρόικας.

Την προσπάθεια σπέκουλας και θορύβου γύρω από το πρόβλημα των δανειοληπτών που περιμένουν αποφάσεις κατήγγειλε για τη στάση των κομμάτων ο εισηγητής της Ν.Δ. Δάνης Τζαμτζής.

Εφημερίδα Δημοκρατία








     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!