tromaktiko: Δίωξη σε δημοσίους υπαλλήλους στη Κρήτη για κατάληψη σε δημαρχείο

Σάββατο 22 Ιουνίου 2013

Δίωξη σε δημοσίους υπαλλήλους στη Κρήτη για κατάληψη σε δημαρχείο



Αντιδράσεις στην τοπική κοινωνία του Ρεθύμνου έχει προκαλέσει η δίωξη τριών δημοσίων υπαλλήλων, οι οποίοι το πρωί της Παρασκευής, έλαβαν κλήση σε απολογία για την κατάληψη που είχε γίνει πέρυσι... τον Φεβρουάριο στο δημαρχείο Ρεθύμνου στα πλαίσια ευρύτερων κινητοποιήσεων που έλαβαν χώρα στη πόλη.

Πρόκειται για δημοσίους υπαλλήλους στο χώρο της υγείας και της εκπαίδευσης, μεταξύ των οποίων ο Προέδρος της Ένωσης Γιατρών ΕΣΥ Ν. Ρεθύμνου και ο τ. Προέδρου της Ένωσης Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης Ν. Ρεθύμνου

Η κλήση των τριών δημοσίων υπαλλήλων σε απολογία έχει προκαλέσει έντονη ανησυχία και αντιδράσεις, αφού όπως υποστηρίζεται υπάρχει ο κίνδυνος με το νέο νόμο που έχει ψηφιστεί να τεθούν ακόμα σε αργία αν οριστεί δικάσιμος

Στις 7 το απόγευμα της Παρασκευής πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση φορέων και συλλογικοτήτων στο δημαρχείο , ενώ οι κινητοποιήσεις θα συνεχιστούν στα δικαστήρια την Τρίτη, την ημέρα δηλαδή που έχουν κληθεί οι τρεις δημόσιοι υπάλληλοι να καταθέσουν.

Σε δήλωσή του ο βουλευτής Ρεθύμνου του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε να σταματήσει άμεσα η δίωξη των 3 συνδικαλιστών, οι οποίοι όπως αναφέρει "έχουν την αμέριστη συμπαράσταση όλης της τοπικής κοινωνίας. Οι αγώνες των εργαζομένων και οι μορφές πάλης που επιλέγουν μέσα από συλλογικές και δημοκρατικές διαδικασίες δεν μπορούν και δεν πρέπει να αντιμετωπίζονται ως υπόθεση της δικαιοσύνης και των κατασταλτικών μηχανισμών".

flashnews
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!