tromaktiko: Διπλή βομβιστική επίθεση στη Δαμασκό

Τρίτη 11 Ιουνίου 2013

Διπλή βομβιστική επίθεση στη Δαμασκό



Μια διπλή βομβιστική επίθεση συγκλόνισε το κέντρο της Δαμασκού σκοτώνοντας τουλάχιστον 14 άτομα και τραυματίζοντας... πολλά άλλα, όπως ανακοίνωσε η συριακή τηλεόραση. 

Η διπλή επίθεση πραγματοποιήθηκε στην πλατεία Μαρίε και σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις είναι πιθανό να είχε ως στόχο ένα αστυνομικό τμήμα. Δεν είναι η πρώτη φορά πάντως που η συγκεκριμένη πλατεία γίνεται στόχος επιθέσεων καθώς σε μια αντίστοιχη τον Απρίλιο τουλάχιστον 13 άτρομα σκοτώθηκαν από έκρηξη παγιδευμένου με εκρηκτικά αυτοκινήτου.

Οι τελευταίες επιθέσεις πάντως έγιναν τη στιγμή που το μπααθικό καθεστώς έχει σημειώσει μερικές νίκες ανακτώντας τον έλεγχο της συνοριακής και στρατηγικής πόλης Κουσέιρ κι ενώ ετοιμάζεται να πραγματοποιήσει αντεπίθεση για να ανακαταλάβει και το Χαλέπι και την περιοχή του από τους αντάρτες που εδώ και δυο χρόνια πολεμούν για να ανατρέψουν την εξουσία του Μπασάρ αλ Άσαντ.

Εικόνες από την συριακή τηλεόραση έδειχναν πως υπήρξαν πέραν των θανάτων και πολλές υλικές ζημιές στην πλατεία.

Μέχρι στιγμής δεν είχε ξεκαθαρίσει αν τις επιθέσεις πραγματοποίησαν καμικάζι οι οποίοι εισήλθαν στο αστυνομικό τμήμα, όπως αναφέρει το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ή υπήρχαν κάποιες βόμβες τοποθετημένες σε σακούλες. Επίσης, κανείς δεν είχε αναλάβει και την ευθύνη των επιθέσεων.
agelioforos.gr
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!