του δημοτικού συμβουλίου του κεντρικού δήμου.
Ο δήμαρχος, Γιάννης Μπουτάρης, στην τοποθέτησή του έκανε λόγο για "ανοιχτή πόλη" και "ελευθερία έκφρασης".
"Η διοίκηση έχει σταθερή γνώμη στο συγκεκριμένο θέμα. Ο δήμος Θεσσαλονίκης είναι ανοιχτός σε κάθε εκδήλωση, εκτός από τις εκδηλώσεις της Χρυσής Αυγής. Γι αυτές αδιαφορούμε και δεν δίνουμε άδεια", υποστήριξε.
Παράλληλα, τόνισε πως συμφώνησε με τον Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης, Άνθιμο, να μην περάσει η παρέλαση μπροστά από τη Μητρόπολη, αλλά να κατέβει από την πλατεία Αριστοτέλους και να καταλήξει στο Λευκό Πύργο.
"Επικοινώνησα με τον Μητροπολίτη. Κανένας δεν σε υποχρεώνει να πας στις εκδηλώσεις, όμως δεν μπορείς να τις απαγορεύσεις. Απλά, η παρέλαση δεν θα περάσει μπροστά από τη Μητρόπολη", είπε ο δήμαρχος.
Από την πλευρά του, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο δήμο Θεσσαλονίκης, Κώστας Γκιουλέκας, υποστήριξε:
"Πολύς θόρυβος προκαλείται από τη διοίκηση του δήμου με αφορμή το συγκεκριμένο φεστιβάλ. Ο καθένας μπορεί να επιλέξει ελεύθερα το τι θα κάνει. Δεν μας αφορούν οι ιδιαιτερότητες, όμως δεν μπορούμε τις ιδιαιτερότητες αυτές να τις κάνουμε παρέλαση".
Ο Στέλιος Παπαθεμελής, επικεφαλής της παράταξης "Υπερκομματικό Δημοτικό Κίνημα Θεσσαλονικέων" έκανε λόγο για "κατάντημα", "κατάπτωση" και "ντροπή να εμφανίζεται ο δήμος διοργανωτής σε τέτοια πανηγυράκια",
ενώ ο Χρήστος Μάτης, από την παράταξη "Ενεργοί Πολίτες - Οικολογία στην Πράξη" επιτέθηκε στη διοίκηση υπογραμμίζοντας:
"Ό,τι και να έχει στο μυαλό της η διοίκηση του δήμου Θεσσαλονίκης για το Gay Pride δεν μπορεί να αντιμετωπίζεται ως τουριστικό γεγονός. Είναι ντροπή".