tromaktiko: To grexit και πάλι στο προσκήνιο

Τρίτη 25 Ιουνίου 2013

To grexit και πάλι στο προσκήνιο




Ο χριστιανοδημοκράτης ευρωσκεπτικιστής βουλευτής Κλάους-Πέτερ Βιλς βλέπει ως μόνη δυνατότητα να σταθεί στα πόδια της η Ελλάδα την έξοδό της από το ευρώ.

Ο χριστιανοδημοκράτης ο οποίος είναι γνωστός για τις ευρωσκεπτικιστικές του θέσεις, σε συνέντευξη του στην Handelsblatt, δηλώνει πως δεν πιστεύει στις διαβεβαιώσεις του Αντώνη Σαμαρά πως η Ελλάδα θα επιτύχει στους δημοσιονομικούς στόχους που έχουν θέσει η ΕΕ και το ΔΝΤ, μετά και το ναυάγιο στην ιδιωτικοποίηση της ΔΕΠΑ.

«Οι Έλληνες θα έπρεπε να αποχωρήσουν από την ευρωζώνη και να αναμορφώσουν την οικονομία τους. Όταν η Ελλάδα θα έχει αποκαταστήσει την ανταγωνιστικότητά της μέσω μιας γενναίας υποτίμησης και των απαραίτητων διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων, θα μπορεί να ζητήσει εκ νέου τη συμμετοχή της στον κοινό νομισματικό χώρο», επισημαίνει σε συνέντευξή του προς την οικονομική εφημερίδα Handelsblatt ο κ. Βιλς.

Ο χριστιανοδημοκράτης πολιτικός είναι πεπεισμένος ότι η Ελλάδα δεν θα μπορέσει να αποπληρώσει τα χρέη της και τονίζει ότι πτώχευση της χώρας αναβάλλεται διαρκώς από το 2010. «Θα πρέπει να πάψουμε να προσθέτουμε καλό χρήμα στο κακό χρήμα», λέει χαρακτηριστικά ο Κλάους-Πέτερ Βιλς, τονίζοντας ότι δεν είναι δυνατόν να καταπολεμηθεί η υπερχρέωση μιας χώρας με νέα χρέη. Ο γερμανός βουλευτής υπενθυμίζει ότι «οι ελληνικές αρχές είπαν ψέματα και εξαπάτησαν τους εταίρους τους κατά την ένταξή τους στην ευρωζώνη».
http://topstory.gr/
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!