tromaktiko: Ερντογάν εναντίον Twitter

Τετάρτη 5 Ιουνίου 2013

Ερντογάν εναντίον Twitter



«Υπάρχει μια απειλή που ονομάζεται Twitter. Εκεί μέσα μπορεί να βρει κανείς τα καλύτερα ψέματα! Προσωπικά θεωρώ ότι, τα social media είναι η χειρότερη απειλή για την κοινωνία»...
δήλωσε ο Πρωθυπουργός της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν!

Η τουρκική κυβέρνηση φρόντισε να απαγορεύσει τη μετάδοση οποιασδήποτε πληροφορίας σχετικά με τα επεισόδια της Κωνσταντινούπολης! Όμως τα social media ήταν εκεί και ανέλαβαν ρόλο δημοσιογράφου.

Αφορμή για να αφυπνίσει τους πολίτες σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της χώρας ήταν μια φωτογραφία που μεταδόθηκε στο διαδίκτυο από τις αρχικά φιλειρηνικές διαδηλώσεις των πολιτών της Κωνσταντινούπολης. Στην εν λόγω φωτογραφία απεικονίζεται μία γυναίκα να δέχεται στο πρόσωπό της τα χημικά που οι άνδρες της αστυνομίας άρχισαν να ρίχνουν, πυροδοτώντας την αρχή των βίαιων επεισοδίων.

Ανάμεσα στους διάσημους χρήστες του Twitter και ο Λίονελ Μέσι ο οποίος μέσω tweet από τον προσωπικό του λογαριασμό κάλεσε τους φιλάθλους της Μπαρτσελόνα να σταθούν στο πλευρό των Τούρκων διαδηλωτών υποστηρίζοντας έτσι την προσπάθειά τους για τη «διεκδίκηση της ελευθερίας τους». Συγκεκριμένα έγραψε «Οι οπαδοί της Μπάρτσα είναι μαζί σας. Διεκδίκησε την ελευθερία. Η Μπάρτσα είναι μαζί σας», ενώ σε προηγούμενο tweet είχε γράψει: «Βαρκελώνη ξύπνα και στάσου στο πλευρό της Κωνσταντινούπολης».

Χρήστες του διαδικτύου από την Τουρκία καταγγέλλουν πάντως πως το Facebook έχει «πέσει», ενώ υποστηρίζουν ότι σε λίγο δεν θα έχουν καν πρόσβαση στο διαδίκτυο.

Τα επεισόδια στην Τουρκία έχουν ξεσηκώσει όλους τους χρήστες του Twitter, με την επικεφαλής στρατηγικής του κοινωνικού δικτύου, Κέτι Τζέικομπς Στάντον να αναφέρει στο προφίλ της ότι τα πρώτα hashtag παγκοσμίως είναι τα #Turkey #diregenziparki, κάνοντας λόγο για «τρομακτικές ιστορίες που καταφθάνουν από την Τουρκία».

rizopoulospost.com
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!