tromaktiko: Αμφισβητεί την αισιοδοξία για την Ευρώπη ο W. Buiter της Citigroup

Τετάρτη 12 Ιουνίου 2013

Αμφισβητεί την αισιοδοξία για την Ευρώπη ο W. Buiter της Citigroup



Ευθέως αμφισβητεί ο επικεφαλής οικονομολόγος της Citigroup, Willem Buiter, την εκτίμηση του Γάλλου προέδρου Francois Hollande ότι η ευρωπαϊκή κρίση τελείωσε.
Με νέα του έκθεση, ο Buiter σημειώνει ότι η τελευταία βελτίωση των δεικτών και η εμπιστοσύνη ότι οι κεντρικές τράπεζες θα συνεχίσουν να στηρίζουν τις οικονομίες έχουν οδηγήσει σε μία άτοπη αύξηση της αισιοδοξίας ότι η Ευρωζώνη ξεπέρασε τον κίνδυνο.

“Κατά την άποψή μας, τέτοια πρώιμα θετικά στοιχεία επισκιάζονται από τις πιστωτικές συνθήκες που παραμένουν σφικτές, τις ισχυρές πιέσεις για μείωση των δανείων, την ακόμα άσχημη (αν και σε γενικές γραμμές βελτιούμενη) ανταγωνιστικότητα, τη συνεχιζόμενη λιτότητα παρά την εντεινόμενη κόπωση που έχει προκαλέσει και την έλλειψη μιας συναινετικής πολιτικής για την αντιμετώπιση της κρίσης”, τονίζει ο Buiter.
“Εκτιμούμε ότι η Ευρωζώνη θα παραμείνει σε ήπια ύφεση έως τα μέσα του 2014 και η όποια ανάκαμψη θα είναι αργή”.

Οι αναλυτές της Citi επαναλαμβάνουν την εκτίμησή τους ότι η Ελλάδα, η Κύπρος, η Ιρλανδία, η Ιταλία, η Πορτογαλία, η Ισπανία και ενδεχομένως η Σλοβενία ίσως χρειαστούν, με τον καιρό, κάποια μορφή αναδιάρθρωσης του χρέους τους.

“Η φύση της αναδιάρθρωσης αυτής είναι αβέβαιη, και μπορεί να περιλαμβάνει διαφορετικούς συνδυασμούς εμπλοκής του ιδιωτικού τομέα (PSI), του επίσημου τομέα (OSI) ή εκδοχές που δεν αγγίζουν τη φύση του χρέους ως συμβολαίου”.
newmoney.gr
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!