tromaktiko: Σε νέο ρεκόρ το χρέος της Ιταλίας, πάνω από 2 τρισ. ευρώ

Τρίτη 16 Ιουλίου 2013

Σε νέο ρεκόρ το χρέος της Ιταλίας, πάνω από 2 τρισ. ευρώ



Σε νέα επίπεδα ρεκόρ αναρριχήθηκε το δημόσιο χρέος της Ιταλίας, αγγίζοντας τα 2,0747 τρισ. ευρώ το Μάιο, έχοντας αυξηθεί κατά... 33,4 δις. ευρώ σε σχέση με τον Απρίλιο, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε την Τρίτη η κεντρική τράπεζα της χώρας.

Σημειώνεται ότι το χρέος της Ιταλίας έσπασε το φράγμα των 2 τρις. ευρώ τον περασμένο Οκτώβριο ανερχόμενο στο 127% του ΑΕΠ της χώρας το 2012 παρά τις τεράστιες περικοπές δαπανών και τις αυξήσεις φόρων.

Σημειώνεται ότι το ιταλικό χρέος, που αποτελεί και την βασική αιτία έκθεσης της χώρας στην κρίση χρέους της ευρωζώνης, εκτιμάται ότι θα ενισχυθεί έως το 132% του ΑΕΠ της χώρας έως το τέλος του έτους.

Με βάση τους κανόνες και τις δεσμεύσεις της Ιταλίας απέναντι στην ΕΕ, η χώρα του ευρωπαϊκού Νότου θα πρέπει να δράσει ώστε να περιορίσει το χρέος της στο 60% του ΑΕΠ σε βάθος 20ετίας.

Η Τράπεζα Ιταλίας ανακοίνωσε επίσης πως τα έσοδα από φόρους στην Ιταλία διαμορφώθηκαν στα 143,171 δισ. ευρώ το πρώτο πεντάμηνο του έτους, ενισχυμένα κατά 0,7% σε σχέση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο.
capital.gr
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!