tromaktiko: Διαγράφεται ένα από τα χρέη για δύο Τρικαλινά ανήλικα ορφανά αδερφάκια

Πέμπτη 4 Ιουλίου 2013

Διαγράφεται ένα από τα χρέη για δύο Τρικαλινά ανήλικα ορφανά αδερφάκια



Σε συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΔΕΥΑ Τρικάλων, αναδείχθηκε η τραγωδία που υπάρχει σε Τρικαλινή οικογένεια. Όπως αποκαλύπτει το trikalanews.gr ήρθε προς συζήτηση αίτηση του Τμήματος εφαρμογής προγραμμάτων Κοινωνικής Προστασίας του Δήμου Τρικκαίων να απαλλαγούν από χρέος ύψους …
93 ευρώ προς την ΔΕΥΑΤ δύο ανήλικα Τρικαλινά αδερφάκια.

Τα 2 αδερφάκια, ηλικίας 11 και 16 ετών Σ.Τ και Α.Τ αντίστοιχα, που διαμένουν στην συνοικία της Αγίας Μονής, είναι ορφανά καθώς στις 4 Ιουνίου, έχασαν τον πατέρα τους και πριν 5 χρόνια την μητέρα τους και τα φροντίζει η γιαγιά τους που διαμένει στο Φωτεινό Καλαμπάκας και είναι συνταξιούχος αναπηρικής σύνταξης του ΙΚΑ, ύψους 500 ευρώ μηνιαίως..

Άλλο έσοδο ή περιουσιακό στοιχείο δεν διαθέτουν τα παιδιά, αφού κανείς από τους δύο γονείς δεν συγκέντρωνε τις προϋποθέσεις για συνταξιοδότηση, ενώ λόγω της ασθένειας του πατέρα τους και της νοσηλείας του σε Νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης υπάρχουν αρκετές οικονομικές εκκρεμότητες οι οποίες βαρύνουν τα παιδιά, πέρα των απλήρωτων ενοικίων και λογαριασμών ΔΕΗ, ΔΕΥΑΤ κ.λ.π.

Ταυτόχρονα το Τμήμα Κοινωνικής Προστασίας του Δήμου Τρικκαίων, προτείνει πέρα τις διαγραφής του χρέους των 93 ευρώ, να ενταχθεί η συγκεκριμένη παροχή της ΔΕΥΑΤ στο τιμολόγιο των ευπαθών ομάδων, δεδομένου ότι σύντομα θα πάρουν την πολυτεκνική ιδιότητα, ως ορφανά παιδιά και από τους δύο γονείς.

Ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΤ Κώστας Κρεμμύδας πρότεινε την διαγραφή του ποσού των 93 ευρώ και την πρόταση, αποδέχθηκε ομόφωνα το Δ.Σ. της ΔΕΥΑΤ.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!