tromaktiko: Δήλωση της Σ. Ξουλίδου για τον αιφνίδιο θάνατο και άλλου αθλητή

Τετάρτη 10 Ιουλίου 2013

Δήλωση της Σ. Ξουλίδου για τον αιφνίδιο θάνατο και άλλου αθλητή



από το Γραφείο Τύπου
Η Βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης και υπεύθυνη του τομέα Κοινοβουλευτικής Ευθύνης Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, κ. Σταυρούλα Ξουλίδου, με αφορμή... τον αιφνίδιο θάνατο και άλλου αθλητή και συγκεκριμένα του πρώην πρωταθλητή Στρατή Αλεξίδη, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Σοκαρισμένη η κοινή γνώμη έγινε μάρτυρας ενός ακόμα θλιβερού γεγονότος. Μέσα σε λίγες ημέρες έφυγε από τη ζωή από καλπάζουσα λευχαιμία και δεύτερος πρωταθλητής μας, ο κωπηλάτης Στρατής Αλεξίδης, ακολουθώντας στη γειτονιά των αγγέλων τον Ανδρέα Κιλιγκαρίδη και την Μαριάννα Ζαχαριάδη, οι οποίοι χάθηκαν απροσδόκητα πριν από λίγο καιρό, χτυπημένοι από την επάρατο νόσο.

Τις δύσκολες τούτες ώρες, δεν μπορούμε παρά να σταθούμε στο πλευρό της οικογένειας του αθλητή μας, ταυτόχρονα όμως οφείλουμε να εφιστήσουμε την προσοχή της Πολιτείας στις συνθήκες κάτω από τις οποίες επήλθε ο θάνατος τριών νέων και φαινομενικά σφριγηλών ανθρώπων.

Ο αθλητισμός έχει παγκόσμια εμβέλεια και ευεργετικά αποτελέσματα στη διαπαιδαγώγηση των νέων για χιλιάδες χρόνια, και ως εκ τούτου θεωρείται υψίστης σημασίας γεγονός η αναζήτηση των αιτιών εκείνων που συμβάλλουν στον εκφυλισμό του αθλητικού ιδεώδους. Είναι συνεπώς απαραίτητη η υπεύθυνη αντιμετώπιση όλων των συναρμόδιων φορέων με γνώμονα την εξυγίανσή του».



     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!