tromaktiko: Μπακογιάννη: Η τρόικα θα έπρεπε να ζητήσει συγγνώμη

Πέμπτη 11 Ιουλίου 2013

Μπακογιάννη: Η τρόικα θα έπρεπε να ζητήσει συγγνώμη



Βολές κατά της τρόικας και κριτική για την ασκούμενη φορολογική πολιτική εξαπέλυσε η Ντόρα Μπακογιάννη κατά την συζήτηση του πολυνομοσχεδίου της κυβέρνησης. Παράλληλα απέδωσε... βαριές ευθύνες λέγοντας ότι «3,5 χρόνια δεν έγινε απολύτως τίποτε και αυτό δεν περιποιεί τιμή στο πολιτικό σύστημα».

Όπως είπε στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή απευθυνόμενη προς τον Γιάννη Στουρνάρα αναφορικά με τις φορολογικές διατάξεις του πολυνομοσχεδίου, «δεν είναι η φορολογική μεταρρύθμιση που θα περιμέναμε και θα έπρεπε να έχει την λογική των κινήτρων», επισημαίνοντας ότι «δεν κάνετε τον πολίτη σύμμαχό σας».

Όπως είπε, τα έσοδα μειώνονται και υπογράμμισε: «Δεν καταλαβαίνω πλέον γιατί η τρόικα επιμένει σε μια φορολογική πολιτική που δεν φέρνει έσοδα. Τι κερδίζουν αυτοί οι 'καμπαλέρος' όταν υποχρεώνουν μια χώρα να ακολουθεί μια φορολογική πολιτική χωρίς αποτέλεσμα;».

Και πρόσθεσε: «Θα περίμενα να έρθει και να ζητήσει συγγνώμη η τρόικα».

Η πρώην υπουργός της ΝΔ άφησε αιχμές και για τον υπουργό Παιδείας Κ. Αρβανιτόπουλο διατυπώνοντας «μεγάλο προβληματισμό για τις αποφάσεις που ελήφθησαν» σχετικά με την κατάργηση ειδικοτήτων καθηγητών.

Για τη στάση που θα τηρήσει η ίδια στην ψηφοφορία της ερχόμενης εβδομάδας επί του πολυνομοσχεδίου, είπε: «Θα το ψηφίσω με βαριά καρδιά γιατί ξέρω ότι είστε κολλημένοι στον τοίχο και γιατί αυτοί οι άνθρωποι (οι τροϊκανοί) δεν θέλουν να ακούσουν τίποτα».
dealnews.gr
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!