tromaktiko: Τα ζητήματα των νεφροπαθών στον Λευτέρη Αυγενάκη

Παρασκευή 5 Ιουλίου 2013

Τα ζητήματα των νεφροπαθών στον Λευτέρη Αυγενάκη



από το Γραφείο Τύπου
Συνάντηση πραγματοποιήθηκε σήμερα 5 Ιουλίου 2013, μεταξύ του Βουλευτή Ηρακλείου κ. Λευτέρη Αυγενάκη, και αντιπροσωπείας των νεφροπαθών αποτελούμενη από... τον Πρόεδρο του Συλλόγου Νεφροπαθών ΠΕ.ΠΑ.Γ.Ν.Η κ. Δ. Χονδροζουμάκη, το μέλος κ. Κ. Μουλακάκη, το μέλος κ. Μ. Επιτροπάκη και τον Διευθυντή του Κέντρου «Μεσόγειος» κ. Ν. Στάθογλου.

Οι νεφροπαθείς αναφέρθηκαν στο ζήτημα των ακατάβλητων μέχρι σήμερα οδοιπορικών εξόδων από τον ΟΓΑ σε όσους μετακινούνταν με ίδια μέσα, από το Μάιο του 2012, και συζήτησαν τη δυνατότητα εξεύρεσης λύσης, δεδομένου ότι πρόκειται για σημαντικά ποσά που έχουν καταβάλει από την τσέπη τους.

Επιπλέον, όπως ανέφεραν οι νεφροπαθείς, στο σχέδιο νόμου του Υπουργείου Τουρισμού που πρόσφατα κατατέθηκε στη Βουλή, από την Υπουργό Τουρισμού κ. Όλγα Κεφαλογιάννη, δεν υπάρχει καμία πρόβλεψη και αναφορά στον ιατρικό τουρισμό που είναι ένας σημαντικός τομέας για την οικονομία αλλά και την περίθαλψη των ασθενών. Όπως διαπίστωσαν μάλιστα, το συγκεκριμένο σχέδιο νόμου εξαντλείται στον ιαματικό τουρισμό, χωρίς καμία αναφορά σε μονάδες αποκατάστασης, μονάδες νεφροπαθών κλπ.

Ο κ. Λ. Αυγενάκης δεσμεύτηκε για στενή συνεργασία προκειμένου να υπάρξει λύση στο θέμα της καταβολής των οδοιπορικών στους νεφροπαθείς, ενώ παράλληλα ενημέρωσε ότι έχει ήδη προχωρήσει σε παρεμβάσεις προς τα αρμόδια Υπουργεία στις οποίες αναφέρεται στην ενίσχυση του ιατρικού τουρισμού γενικότερα, αλλά και στις μονάδες νεφροπαθών ειδικότερα.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!