tromaktiko: Αναστασιάδης-Ντράγκι: Προτεραιότητά τους, η έξοδος της Τράπεζας Κύπρου από το καθεστώς εξυγίανσης

Πέμπτη 4 Ιουλίου 2013

Αναστασιάδης-Ντράγκι: Προτεραιότητά τους, η έξοδος της Τράπεζας Κύπρου από το καθεστώς εξυγίανσης



Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης και ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) Μάριο Ντράγκι συμφώνησαν σήμερα ότι κατά την προσεχή περίοδο αποτελεί προτεραιότητα η...
έξοδος της Τράπεζας Κύπρου από το καθεστώς εξυγίανσης.

Σε γραπτή του δήλωση, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Χρίστος Στυλιανίδης, αναφέρει ότι επίκεντρο της συνάντησης ήταν οι πρακτικές δυσκολίες που αναφύονται για το τραπεζικό σύστημα εκ της εφαρμογής της δανειακής σύμβασης.

Σύμφωνα με τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο, η ΕΚΤ χαιρέτισε το γεγονός ότι ενημερώθηκε στο υψηλότερο επίπεδο από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

«Οι δύο πλευρές αποφάσισαν ότι τη σημερινή συνάντηση θα ακολουθήσουν και άλλες συναντήσεις, όποτε αυτό κριθεί σκόπιμο και όποτε αναφύονται πρακτικές δυσκολίες. Στη συνάντηση ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ήγειρε συγκεκριμένα ζητήματα που σχετίζονται με τις πρακτικές δυσκολίες στην εφαρμογή των όρων της δανειακής σύμβασης και του Μνημονίου», ανέφερε ο Χρίστος Στυλιανίδης.

Ανακοίνωση που εξέδωσε σχετικά με τη συνάντηση η ΕΚΤ αναφέρει ότι η αποτίμηση των περιουσιακών στοιχείων της Τράπεζας Κύπρου αναμένεται εντός του δεύτερου δεκαπενθημέρου του Ιουλίου, και ότι οι συζητήσεις θα συνεχιστούν όταν τα αποτελέσματα αυτά είναι διαθέσιμα.

Στην ανακοίνωσή της, η ΕΚΤ αναφέρει επίσης ότι η συνάντηση του Προέδρου Αναστασιάδη με τον κ. Ντράγκι επικεντρώθηκε στην ανταλλαγή απόψεων για την πορεία εφαρμογής του προγράμματος μακροοικονομικής προσαρμογής της Κύπρου.

Παρόντες στη συνάντηση Ντράγκι-Αναστασιάδη ήταν ο Υπουργός Οικονομικών Χάρης Γεωργιάδης, ο Διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας Πανίκος Δημητριάδης και τα μέλη του Εκτελεστικού Συμβουλίου της ΕΚΤ Γέρκ Άσμουσεν και Μπενουά Κοέρ.

     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!