tromaktiko: Γάλλοι περιηγητές στην ορεινή Καλαμπάκα!

Δευτέρα 8 Ιουλίου 2013

Γάλλοι περιηγητές στην ορεινή Καλαμπάκα!



Περισσότεροι από 300 Γάλλοι έφτασαν στη περιοχή για προσκύνημα στις Μονές των Μετεώρων, πεζοπορία στο Κερκέτειον Όρος, συλλογή μανιταριών και βοτάνων, γευσιγνωσία. Έρχονται και Αμερικάνοι-Άγγλοι...
Όλα αυτά χάρη στην έμπνευση ενός και μόνο ανθρώπου, του Λάμπρου Παπαγεωργίου («Πύργος Μαντάνια») ο οποίος αναζητώντας τρόπους να ενισχύσει την πελατεία του, έφτιαξε «πακέτα» τα οποία περιλαμβάνουν μέσα όλα όσα πρέπει να δει ένας επισκέπτης στην περιοχή μας. Τα «πακέτα» προωθήθηκαν σε ταξιδιωτικά γραφεία του εξωτερικού και υπήρξε σε πρώτη φάση ανταπόκριση από Γαλλία, απ’ όπου και έφτασαν εφτά (7) γκρουπ μέσα στη χρονιά, αναμένονται άλλα δυο μέχρι το τέλος του έτους, ενώ ενδιαφέρον έδειξαν εσχάτως Αμερικάνοι και Άγγλοι, οι οποίοι αναμένονται τον Σεπτέμβριο.

Οι «περιηγητές», άνθρωποι υψηλού εισοδήματος στην πλειοψηφία τους, έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τα μυστικά της Πίνδου (... τα οποία παραμένουν άγνωστα ακόμη και για εμάς που ζούμε στη σκιά της!), περπατώντας στα μονοπάτια της, «κυνηγώντας» άγρια μανιτάρια, μαθαίνοντας για τα μυστικά των βοτάνων που χρησιμοποίησε ο πρώτος γιατρός της Αρχαιότητας, ο Ασκληπιός, προσκυνώντας στις Ιερές Μονές των Μετεώρων και φυσικά συμμετέχοντας σε βραδιές γευσιγνωσίας στα κελάρια του «Πύργου Μαντάνια»... Η ανταπόκριση είναι πολύ μεγάλη, αναμένεται ακόμη μεγαλύτερη τους επόμενους μήνες και αποδεικνύεται πως... έμπνευση και διάθεση χρειάζεται για να πετύχουμε υψηλούς στόχους στον τουρισμό, στο τόπο μας.

trikalavoice.gr
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!