tromaktiko: Αίγυπτος: «Δεν υπάρχει ενδεχόμενο πραξικόπηματος»

Τρίτη 2 Ιουλίου 2013

Αίγυπτος: «Δεν υπάρχει ενδεχόμενο πραξικόπηματος»



Ένα ανώτερο στέλεχος της Μουσουλμανικής Αδελφότητας εξέφρασε σήμερα την εκτίμηση ότι δεν θα εκδηλωθεί πραξικόπημα εναντίον του...
εκλεγμένου ισλαμιστή προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι και απεύθυνε αυστηρή προειδοποίηση ενάντια σε κάθε πιθανή παρερμηνεία της ανακοίνωσης που έδωσε στην δημοσιότητα η ηγεσία των ένοπλων δυνάμεων λίγη ώρα νωρίτερα.

«Το να εκδηλώσει ένας κρατικός θεσμός πραξικόπημα εναντίον του προέδρου δεν θα συμβεί», δήλωσε ο Γιάσερ Χάμζα, ανώτερο στέλεχος του Κόμματος Ελευθερίας και Δικαιοσύνης της Μουσουλμανικής Αδελφότητας. «Κάθε δύναμη που εναντιώνεται στο Σύνταγμα απευθύνει μια πρόσκληση να επικρατήσει η υπονόμευση και η αναρχία».
«Όλοι απορρίπτουν την τοποθέτηση των ένοπλων δυνάμεων», είπε ο Χάμζα στο τηλεοπτικό δίκτυο αλ Τζαζίρα. «Οι λύσεις (που θα δοθούν) πρέπει να συνάδουν με το συνταγματικό πλαίσιο. Η εποχή των στρατιωτικών πραξικοπημάτων έχει τελειώσει».
Από την πλευρά του ένας από τους ηγέτες του κινήματος διαμαρτυρίας εναντίον του προέδρου Μόρσι, που κατόρθωσε τις τελευταίες ημέρες να επιτύχει την κινητοποίηση εκατομυρίων ανθρώπων σε διαδηλώσεις με αίτημα την αποχώρησή του από την εξουσία, καλωσόρισε το τελεσίγραφο του στρατού προς τους πολιτικούς και κάλεσε το λαό να συνεχίσει να διαδηλώνει ώσπου ο ισλαμιστής πρόεδρος να παραιτηθεί.
Ο Μαχμούντ Μπαντρ της συμμαχίας «Ταμαρούντ - Εξεγερθείτε!» είπε σε μια συνέντευξη Τύπου ότι «η ανακοίνωση των ένοπλων δυνάμεων βασίζεται σε μια και μόνη ιδέα – την υποστήριξη της βούλησης του αιγυπτιακού λαού αυτή τη στιγμή, κάτι που σημαίνει πρόωρες προεδρικές εκλογές».

     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!