tromaktiko: Πώς να καθαρίσεις τα εργαλεία του μακιγιάζ σου

Κυριακή 28 Ιουλίου 2013

Πώς να καθαρίσεις τα εργαλεία του μακιγιάζ σου



Πες bye bye στα βακτήρια και κάνε ταυτοχρόνως και οικονομία καθαρίζοντας τακτικά τα "όπλα" που σε κάνουν ομορφότερη...
Τσιμπιδάκι φρυδιών: Πολλές φορές τα τσιμπιδάκια μας θαμπώνουν και έτσι δουλειά με τις μικρές τρίχες δεν γίνεται. Χρησιμοποιώντας μία λίμα ή γυαλόχαρτο ακόνισε το και κάν' το πάλι καινούργιο.

Υδρορροή λοσιόν ή spray μαλλιών: Σκούπισε το στόμιο με ένα υγρό μαντιλάκι καθαρισμού. Κάνοντάς το αυτό το προϊόν θα βγαίνει πιο εύκολα και δεν θα χάνεις ούτε σταγόνα.

Ψαλιδάκι βλεφαρίδων: Πάρε ένα υγρό μαντιλάκι καθαρισμού και αφαίρεσε τα κατάλοιπα από τη μάσκαρα. Επίσης τα πλαστικά "μαξιλαράκια" θα πρέπει να αντικατασταθούν ώστε να είσαι σίγουρη πως το ψαλιδάκι κάνει το δουλειά του όπως πρέπει.

Πινέλα: Μία φορά το μήνα πρέπει να τα βάζεις για μπουγάδα. Σαπούνισε τα με ζεστό νερό και κάποιο παιδικό σαμπουάν ή ήπιο σαπούνι και βάλ' τα να στεγνώσουν φυσικά πάνω σε μία επίπεδη πετσέτα, ώστε να μην χαλάσουν το σχήμα τους. Με αυτό τον τρόπο κάθε ίχνος από παλιό make-up θα φύγει.

Βαλιτσάκι- Νεσεσέρ: Πούδρες, make-up, σκιές, όλο και κάτι θα έχει χυθεί μέσα στο νεσεσέρ σου. Τι κάνεις; Βγάζεις τα πάντα από μέσα το καθαρίζεις καλά και για να μην ταλαιπωρηθείς στο μέλλον πάλι βάλε κάτω αλουμινόχαρτο.

Εργαλεία για το μανικιούρ/πεντικιούρ: Όπως και με τη μάσκαρα έτσι και οι λίμες πρέπει να πηγαίνουν στον κάδο των αχρήστων κάθε τρεις μήνες. Τα υπόλοιπα εργαλεία βάλε τα σε λίγο νερό με αντιβακτηριακό σαπούνι για περίπου 15 λεπτά και στη συνέχεια ξέπλυνε με χλιαρό νερό και άφησέ τα να στεγνώσουν.

Βούρτσες μαλλιών: Με μία χτένα βγάλε όλες τις τρίχες που έχουν πάνω τους. Στη συνέχεια καθάρισε τη με σαμπουάν και άφησέ τη να στεγνώσει ανάποδα πάνω σε μία πετσέτα.

Ξύστρα: Για να διατηρήσεις τη λεπίδα της αιχμηρή, ξεβίδωσε τη και ακόνισε τη εκεί που ακονίζεις και τα μαχαίρια σου. Ή οκ πάρε μία καινούργια.

Σίδερο και ισιωτικό μαλλιών: Για να βγάλεις τη βρώμα που έχει συσσωρευτεί στις πλάκες σκούπισε τες με αλκοόλ, μαγειρική σόδα ή ασετόν (εννοείται πως δεν θα το έχεις στην πρίζα). Απλά πρόσεξε μην τις τρίψεις σκληρά γιατί υπάρχει κίνδυνος να τις χαλάσεις.

cosmo.gr
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!