tromaktiko: Λειτουργία Μονάδας της νέας Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης στην Κρήτη - Επιστολή Αυγενάκη προς Σταμάτη, Κεδίκογλου, Καψή

Δευτέρα 22 Ιουλίου 2013

Λειτουργία Μονάδας της νέας Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης στην Κρήτη - Επιστολή Αυγενάκη προς Σταμάτη, Κεδίκογλου, Καψή



Τη σημασία της λειτουργίας μονάδας της νέας Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης στην Κρήτη, επισημαίνει ο Βουλευτής Ηρακλείου κ. Λευτέρης Αυγενάκης προς τον Υπουργό Επικρατείας κ. Δημήτριο Σταμάτη, τον...
Υφυπουργό στον Πρωθυπουργό κ. Σίμο Κεδίκογλου και τον Υφυπουργό Δημόσιας Τηλεόρασης κ. Παντελή Καψή.

Όπως επισημαίνει στην επιστολή του ο Λευτέρης Αυγενάκης: «με αφορμή την ψήφιση του νομοσχεδίου που προβλέπει την δημιουργία της νέας Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης, δεν πρέπει να αγνοηθεί η Κρήτη στερώντας την πρόσβαση του πολίτη και των κοινωνικών του φορέων στη δημόσια ενημέρωση, ως ελάχιστη ανταποδοτικότητα σε όσα προσφέρουν στον εθνικό προϋπολογισμό».

Υπογραμμίζει μάλιστα ότι: «οι μονάδες της ΕΡΤ Α.Ε. στο νησί, λειτουργούσαν απρόσκοπτα επί πολλές δεκαετίες, κάτω από αντίξοες συνθήκες, με σοβαρές ελλείψεις σε προσωπικό και τεχνικά μέσα, παραταύτα έχουν κερδίσει την εμπιστοσύνη του συνόλου της Κρητικής κοινωνίας και των αποδήμων, και έχουν γίνει σημείο αναφοράς για το ενημερωτικό, πολιτιστικό και αθλητικό τους πρόγραμμα. Αρωγοί επικοινωνίας σε όλα τα μεγάλα και μικρά γεγονότα του νησιού, έχουν αναπτύξει δράσεις που ξεπέρασαν τα σύνορα της Κρήτης, με αποδοχή σε πανελλήνιο και διεθνές επίπεδο».

Ο Ηρακλειώτης Βουλευτής αναφέρει στην επιστολή του ότι: «στη νέα Δημόσια Ραδιοτηλεόραση, είναι επιβεβλημένη η παρουσία της Κρήτης, με τη λειτουργία Μονάδας που θα περιλαμβάνει ραδιοφωνικούς σταθμούς, τηλεοπτικό κλιμάκιο, Εργαστήριο Υποστήριξης Δικτύου εκπομπής και πολυμέσα.. Τη λειτουργία των μονάδων, που επιβάλλουν η αξιοκρατία, η ισονομία και το δικαίωμα στην ενημέρωση, τον διάλογο και τον πολιτισμό, υποστηρίζουν οι φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και οι πολίτες της Κρήτης.

Τέλος ο Λευτέρης Αυγενάκης τονίζει ότι «είναι ιδιαίτερης σημασίας ζήτημα να συμπεριλαμβάνεται η Κρήτη στον χάρτη της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης, της οποίας ο ρόλος δε μπορεί να υποκατασταθεί από οποιοδήποτε άλλο σχήμα, που δεν θα έχει δημόσιο χαρακτήρα»



     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!