tromaktiko: Συμβιβαστική λύση για τη λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές

Τετάρτη 17 Ιουλίου 2013

Συμβιβαστική λύση για τη λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές



Φαίνεται πως βρέθηκε η φόρμουλα για να ξεπεραστεί ο σκόπελος των ιεραρχών με την τροποποίηση του ωραρίου λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων τις Κυριακές.
Οπως δήλωσε ο Υπουργός Ανάπτυξης, Κωστής Χατζηδάκης στη Βουλή, τα καταστήματα θα ανοίγουν μετά τις 11 το πρωι.

Ο κ. Χατζηδάκης μεταξύ άλλων τόνισε: «Η Κυριακή είναι αργία και δεν πρέπει τα μαγαζιά να λειτουργούν την ώρα που έχουμε εκκλησία. Ρητώς θα προβλέπεται ότι τα καταστήματα θα ανοίγουν από τις 11 το πρωί και μετά». Οπως υπογράμμισε ο υπουργός, τις Κυριακές εργάζονται ήδη πλειάδα επαγγελματιών και καταστημάτων, ενώ υπογράμμισε ότι η ρύθμιση είναι προαιρετική.

Σύμφωνα με πληροφορίες πολλοί Ιεράρχες έχουν αποστείλει επιστολή προς τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, όπου ζητούν έκτακτη σύγκληση της Ιεραρχίας για το θέμα της Κυριακής.

Για οκτώ μύθους που καλλιεργούνται στην κοινή γνώμη αναφορικά με τη ρύθμιση για τη λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές έκανε λόγο ο υπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, Κωστής Χατζηδάκης, μιλώντας σήμερα στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου όπου συζητείται το νομοσχέδιο για τους «Κανόνες ρύθμισης της αγοράς προϊόντων και της παροχής υπηρεσιών».

     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!