tromaktiko: Βασικό μισθό υπόσχεται ο Στάινμπρουκ

Παρασκευή 30 Αυγούστου 2013

Βασικό μισθό υπόσχεται ο Στάινμπρουκ



Τρεις σχεδόν εβδομάδες πριν από τις γερμανικές εκλογές της 22ας Σεπτεμβρίου, ο υποψήφιος των Σοσιαλδημοκρατών για την Καγκελαρία και... αντίπαλος της Άγκελα Μέρκελ, Πέερ Στάινμπρουκ, υποσχέθηκε ότι θα θεσπίσει εθνικό κατώτατο μισθό στη Γερμανία και θα αυξήσει τη φορολογία των πλουσίων σε μία προσπάθεια να γεφυρώσει τη χαώδη διαφορά που τον χωρίζει από τη Μέρκελ στις δημοσκοπήσεις.

Συγκεκριμένα, οι τελευταίες δημοσκοπήσεις δίνουν στους Χρηστιανοδημοκράτες της Άγκελα Μέρκελ προβάδισμα 19 ποσοστιαίων μονάδων έναντι των Σοσιαλδημοκρατών του Πέερ Στάινμπρουκ εξασφαλίζοντάς της, αν επαληθευτούν οι δημοσκοπήσεις, επανεκλογή στην Καγκελαρία για τρίτη φορά.

Από την πλευρά του, ο Πέερ Στάινμπρουκ επιμένει ότι τίποτα δεν έχει ακόμη κριθεί τονίζοντας ότι υπάρχουν πολλοί αναποφάσιστοι, τους οποίους απευθύνεται το κόμμα του και παρουσίασε τις προτεραιότητες του για τις πρώτες 100 ημέρες σε περίπτωση που εκλεγεί.

Ο Πέερ Στάινμπρουκ μίλησε για κοινωνική δικαιοσύνη υποσχόμενος κατώτατο μισθό σε μία χώρα που δεν έχει κατώτατο μισθό, αλλά και αύξηση της φορολογίας σε όσους κερδίζουν πάνω από 100.000 ευρώ το χρόνο.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!