Στην αρχή πωλήθηκε ένα γνωστό διατηρητέο του μεσοπολεμικού αρχιτέκτονα Βασιλείου Τσαγρή στην οδό Αναγνωστοπούλου, στο Κολωνάκι. Μετά η πώληση ενός οικείου εμπορικού ακινήτου στην οδό Ερμού που στεγάζει το πολυκατάστημα της εταιρείας «Οδυσσεύς Φωκάς Α.Ε» (φωτ.).
Και τον Σεπτέμβριο, όπως γράφει η «Καθημερινή», παίρνουν σειρά τρία ακόμα προπολεμικά κτίρια της ευρύτερης Αθήνας: ένα όμορφο νεοκλασικό στη συμβολή των οδών Τσακάλωφ και Δημοκρίτου, μια μεταβατική οικοδομή του 1922 στο νούμερο 9 της οδού Μητροπόλεως που στέγασε επί σειρά ετών την Τράπεζα Κύπρου και ο «πύργος» της οδού Σμολένσκυ 4 στο Νέο Φάληρο, ένα από τα πιο «εξωτικά» κτίρια που μπορεί να συναντήσει κανείς σήμερα στο Λεκανοπέδιο (φωτ. κάτω).
«Σε μια δύσκολη οικονομική συγκυρία, το ΤΑΙΠΕΔ κατάφερε να προσελκύσει επενδυτικό ενδιαφέρον και να επιτύχει υψηλό προσφερόμενο τίμημα για τα συγκεκριμένα ακίνητα σε μια χειμαζόμενη αγορά. Θα συνεχίσουμε την προσπάθειά μας για την αξιοποίηση της ανεκμετάλλευτης περιουσίας του Δημοσίου προς όφελος των τοπικών κοινωνιών και της εθνικής μας οικονομίας», σχολιάζει ο εντεταλμένος σύμβουλος του ΤΑΙΠΕΔ, Ανδρέας Ταπραντζής μιλώντας στο ΑΠΕ ΜΠΕ.
Η διαδικασία είναι απλή, εξωφρενικά απλή για όσους έχουν συνδέσει ανάλογες διαδικασίες με τη γνωστή εξωφρενική ελληνική γραφειοκρατία. Το ΤΑΙΠΕΔ δημοσιεύει τακτικά στη σελίδα www.e-publicrealstate.gr τα ακίνητα που πρόκειται να δημοπρατήσει το επόμενο χρονικό διάστημα. Οι ενδιαφερόμενοι προσκομίζουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά για να προμηθευτούν τον σχετικό κωδικό που τους επιτρέπει να λάβουν μέρος στην ηλεκτρονική δημοπρασία που πραγματοποιείται σε συγκεκριμένη ημερομηνία και διαρκεί οκτώ ώρες, προκειμένου να διευκολυνθεί η συμμετοχή και από το εξωτερικό.
Υπολογίζεται ότι η «δεξαμενή» του Ταμείου αριθμεί συνολικά 900 ακίνητα. Δεν είναι όλα σημαντικά αρχιτεκτονικά, αλλά είναι βέβαιο ότι για ορισμένα εξ αυτών και εφόσον πωληθούν θα αρχίσει μια νέα εποχή.
newmoney.gr