tromaktiko: Άκυρες οι απολύσεις στην «ελληνική αναγέννηση» - Όλοι οι εκπαιδευτικοί την Δεύτερα στις θέσεις τους

Πέμπτη 29 Αυγούστου 2013

Άκυρες οι απολύσεις στην «ελληνική αναγέννηση» - Όλοι οι εκπαιδευτικοί την Δεύτερα στις θέσεις τους



Από το Γραφείο Τύπου
Σύμφωνα με τους Διευθυντές των Γραφείων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Ν. Αχαΐας οι... φερόμενοι ως απολυμένοι εκπαιδευτικοί των εκπαιδευτηρίων της «Ελληνικής Αναγέννησης» καλούνται να παρουσιαστούν κανονικά στο σχολείο τους την Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου 2103 για ανάληψη υπηρεσίας.

Επειδή:

1. Σύμφωνα με τις σχετικές διατάξεις (ΠΔ 340/83, Nόμος 682/77, ΥΑ 33923/72, ΥΑ Φ.353.1\324\105657\Δ1) αρμόδια όργανα έκδοσης των διοριστηρίων και των απολυτηρίων των ιδιωτικών εκπαιδευτικών είναι μόνο οι οικείοι Διευθυντές των Διευθύνσεων και Προϊστάμενοι των Γραφείων Εκπαίδευσης. Ειδικότερα σύμφωνα με το άρθρο 1 παρ. 5 του ΠΔ 340/83 οι Διευθυντές των Διευθύνσεων και Προϊστάμενοι των Γραφείων Εκπαίδευσης ασκούν συστηματικό έλεγχο στη λειτουργία των ιδιωτικών σχολείων και εκδίδουν τις σχετικές πράξεις διορισμού και των απολύσεων του διδακτικού προσωπικού τους.

2. Σύμφωνα με το άρθρο 1 παρ. 5 της ΥΑ 33923/72 «ο επιθεωρητής μετά την έγκριση του πίνακος του προτεινόμενου προς πρόσληψη προσωπικού προβαίνει στην έκδοση των διοριστηρίων και απολυτηρίων εγγράφων».

3. Ακόμη και στις περιπτώσεις που συντρέχει το, δυσμενές για τον εκπαιδευτικό, μέτρο της μείωσης των ωρών διδασκαλίας, ο νόμος απαιτεί την έγκρισή του μόνο από τον Προϊστάμενο του Γραφείου ή Διευθυντή της Διεύθυνσης Εκπαίδευσης (ΥΑ 33923/72 άρθ. 7 παρ. 3 και 8 παρ. 1).

4. Οι Προϊστάμενοι των Δ/νσεων και Γραφείων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης πρέπει να κοινοποιούν έγκαιρα στους ενδιαφερόμενους εκπαιδευτικούς τα διοριστήρια έγγραφα, τις ανακοινώσεις χορήγησης μισθολογικών κλιμακίων και επιδομάτων καθώς και κάθε έγγραφο υπηρεσιακής μεταβολής, τα οποία πρέπει να παραλαμβάνονται από τους ενδιαφερόμενους εκπαιδευτικούς ενυπόγραφα. (Σχετική είναι η εγκύκλιος του ΥΠΕΠΘ Δ55945\3-7-1997)

Επειδή Μέχρι σήμερα, ΦΥΣΙΚΑ, δεν έχει γίνει καμία ενέργεια από τις παραπάνω και αφού με με το άρθρο 5, παρ. 8 του Ν. 682/77 γίνεται σαφές ότι κατά τη διάρκεια μεταβίβασης του σχολείου δεν επιτρέπεται καμιά απόλυση προσωπικού!

Καλούμε ΟΛΟΥΣ τους συναδέλφους, να παρουσιαστούν κανονικά την Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου να προσέλθουν στο σχολείο μας και να αναλάβουν κανονικά υπηρεσία!

Επιπλέον σύμφωνα με ανώτερα υπηρεσιακά και πολιτικά στελέχη του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων δεν είναι σίγουρη η επαναλειτουργία του σχολείου, παρόλο τις ανακοινώσεις της «Νέας» Διοικήσεως!

Οι Εκπαιδευτικοί Των Εκπαιδευτηρίων «Ελληνική Αναγέννηση»
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!