tromaktiko: Χαρίστε λάμψη και αναζωογονήστε τα θαμπά μαλλιά

Σάββατο 31 Αυγούστου 2013

Χαρίστε λάμψη και αναζωογονήστε τα θαμπά μαλλιά



Συμβουλές για να τα διατηρείτε υγιή και λαμπερά. Η υγεία των μαλλιών εξαρτάται από τον τρόπο που τα φροντίζετε αλλά και από το πόσο καλά προσέχετε και περιποιείστε τον εαυτό σας.
Οπότε, αν ακολουθείτε μια ισορροπημένη διατροφή πλούσια σε πρωτεΐνες, βιταμίνες Β, C, Α και Κ, σίδηρο και ψευδάργυρο που βελτιώνουν και προστατεύουν την δόμηση των μαλλιών, πίνετε πολύ νερό, ασκήστε καθημερινά και ξεκουράζεστε αρκετές ώρες το βράδυ, τότε είστε σε καλό δρόμο.

Άλλος ένας τρόπος για να βελτιώσετε την υγεία των μαλλιών σας, είναι το μασάζ στο τριχωτό της κεφαλής. Δεν είναι απαραίτητο να είστε ειδικός, απλά κάντε μασάζ με τις άκρες των δαχτύλων, με κυκλικές κινήσεις, ξεκινώντας από τη γραμμή των μαλλιών στο μέτωπο και τελειώνοντας στον αυχένα. Το μασάζ αυτό θα αυξήσει την κυκλοφορία του αίματος, που μεταφέρει θρεπτικά συστατικά στις ρίζες των μαλλιών, με αποτέλεσμα να είναι λαμπερά και ανθεκτικά. Κάντε το μασάζ καθημερινά για 5 περίπου λεπτά.

Επίσης, αποφύγετε να στεγνώνετε τα μαλλιά σας σε πολύ υψηλή θερμοκρασία, να μην φέρνετε το πιστολάκι σε επαφή με τα μαλλιά, χρησιμοποιείστε ειδική κρέμα προστασίας από τη θερμότητα πριν στεγνώσετε τα μαλλιά σας, μη χτενίζετε τα μαλλιά σας όσο είναι βρεγμένα, αν τα μαλλιά σας μπερδεύονται εύκολα χρησιμοποιείστε ειδικό προϊόν για εύκολο χτένισμα, 1-2 φορές την εβδομάδα να κάνετε μάσκα ενυδάτωσης, να χτενίζετε τα μαλλιά σας συχνά κατά τη διάρκεια της ημέρας, κάθε 3-4 μήνες να κόβετε τις άκρες των μαλλιών για να απομακρύνετε την ψαλίδα και να αποφύγετε το φριζάρισμα, στην παραλία να χρησιμοποιείτε αντηλιακό για μαλλιά που να προστατεύει και από το αλάτι της θάλασσας ή το χλώριο της πισίνας.
jenny.gr
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!