tromaktiko: Έκκληση Αλφάνο στην κεντροαριστερά να ταχθεί κατά της αποπομπής Μπερλουσκόνι

Παρασκευή 23 Αυγούστου 2013

Έκκληση Αλφάνο στην κεντροαριστερά να ταχθεί κατά της αποπομπής Μπερλουσκόνι



Νέα έκκληση στην κεντροαριστερά να μην ταχθεί υπέρ της αποπομπής του Σίλβιο Μπερλουσκόνι από την... γερουσία απηύθυνε ο γραμματέας της ιταλικής κεντροδεξιάς Αντζελίνο Αλφάνο, ο οποίος είναι επίσης αντιπρόεδρος της κυβέρνησης του Ενρίκο Λέτα και υπουργός Εσωτερικών.

Μιλώντας στην θερινή συνάντηση της καθολικής οργάνωσης «Κοινωνία και Απελευθέρωση», ο Αλφάνο υποστήριξε ότι «η καταδίκη του ανώτατου ακυρωτικού δικαστηρίου αφορά τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι όσο και το ιστορικό γεγονός της προσσελήνωσης», ζητώντας από την κεντροαριστερά να μην ψηφίσει contra personam —εναντίον του προσώπου του Μπερλουσκόνι— την αποπομπή του από την γερουσία. Ο Αλφάνο κάλεσε την κεντροαριστερά να αντιμετωπίσει την υπόθεση και να ψηφίσει «ως εάν η υπόθεση αυτή να αφορούσε έναν γερουσιαστή του Δημοκρατικού Κόμματος».

Ο Αλφάνο είπε ότι «χθες βράδυ είχε μια ειλικρινή και σαφή συνομιλία με τον Ενρίκο Λέτα επί του θέματος», υπογραμμίζοντας ότι «οι απόψεις τους συνεχίζουν να διίστανται».

Οι ανησυχίες για το ενδεχόμενο νέας πολιτικής κρίσης στην Ιταλία εντείνονται τα τελευταία 24ωρα.

Ο υπεύθυνος οργανωτικών θεμάτων του Δημοκρατικού Κόμματος Ντάβιντε Τζότζια, διεμήνυσε, ουσιαστικά απαντώντας στον Αλφάνο, ότι «το κόμμα του δεν θα δεχθεί κανενός είδους εκβιασμό» κι επισήμανε ότι «την ευθύνη να ρίξει την κυβέρνηση για την υπόθεση Μπερλουσκόνι θα πρέπει να την αναλάβει —αν επιθυμεί να το πράξει— η κεντροδεξιά».

Σήμερα το μεσημέρι ο πρωθυπουργός Λέτα έγινε δεκτός από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Τζόρτζο Ναπολιτάνο, με τον οποίο συζήτησαν για τις τελευταίες πολιτικές εξελίξεις.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!