tromaktiko: «Ίδρυση Σοσιαλιστικής Τάσης του ΣΥΡΙΖΑ»

Τρίτη 27 Αυγούστου 2013

«Ίδρυση Σοσιαλιστικής Τάσης του ΣΥΡΙΖΑ»



Από το Γραφείο Τύπου
Την ίδρυση τάσης με το όνομα «Σοσιαλιστική Τάση» του ΣΥΡΙΖΑ ανακοίνωσαν... σε Συνέντευξη Τύπου σε κεντρικό ξενοδοχείο οι τέσσερις βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Κουρουμπλής, Αλέξης Μητρόπουλος, Γιάννης Μιχελογιαννάκης, Δημήτρης Τσουκαλάς και τα μέλη της Πολιτικής Γραμματείας Τάσος Βούτσας, Χρήστος Κλαδευτήρας, Αντώνης Κοτσακάς, Έφη Κωτσάκη, Στάθης Πανταζής, Αδάμ Στάμος, Ράνια Σταυροπούλου, Κώστας Τσουκαλάς και Κώστας Χρυσόγονος.

Στην Συνέντευξη Τύπου παρευρέθηκαν ο Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος Δημήτρης Βίτσας, ο Γραμματέας της Κ.Ο. Νίκος Βούτσης και τα μέλη της Πολιτικής Γραμματείας Πάνος Ρήγας και Αλέκος Φλαμπουράρης, καθώς και ο βουλευτής Γιώργος Βαρεμένος.

Η Σοσιαλιστική Τάση θα λειτουργεί στο πλαίσιο του άρθρου 21 του Καταστατικού, με βάση τις αρχές της εσωκομματικής δημοκρατίας και της ενιαίας εκφοράς των πολιτικών θέσεων του ΣΥΡΙΖΑ.

Βασικά στοιχεία της είναι ο πατριωτικός και σοσιαλιστικός προσανατολισμός της και η διάθεσή της να συμβάλλει στη διαμόρφωση του πλαισίου περαιτέρω ενίσχυσης της προσπάθειας του ΣΥΡΙΖΑ να φέρει την ανατροπή.

Η πολιτική καταγωγή των μελών της συνιστά εγγύηση για την προφύλαξη του ΣΥΡΙΖΑ από παθογένειες και λάθη του παρελθόντος.

Υπήρξε δέσμευση για την κατάθεση εξειδικευμένων θέσεων σε όλα τα θέματα που ταλανίζουν την κοινωνία και απηύθυνε δημόσιο κάλεσμα τόσο στον ευρύτερο χώρο της προοδευτικής Αριστεράς, όσο και στον κάθε πολίτη, να συμπαραταχθούν με όρους ισοτιμίας για τη δημιουργία μετώπου που με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ να δημιουργηθούν οι συνθήκες για την αυριανή αυτοδύναμη Κυβέρνηση της Αριστεράς.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!