tromaktiko: Δικαιώθηκαν οι Σχολικοί Φύλακες στο Ηράκλειο

Παρασκευή 30 Αυγούστου 2013

Δικαιώθηκαν οι Σχολικοί Φύλακες στο Ηράκλειο



Δικαιώθηκαν οι 16 σχολικοί φύλακες του Δήμου Ηρακλέιου, οι οποίοι έκαναν αίτηση ασφαλιστικών μέτρων με την οποία...
ζητούσαν να εκδοθεί προσωρινή διαταγή και να παραμείνουν στις θέσεις τους, μέχρι την εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων.

Η προσωρινή διαταγή εκδόθηκε υπέρ τους και έτσι οι εργαζόμενοι επιστρέφουν στα πόστα τους, μέχρι τη συζήτηση των ασφαλιστικών, η οποία προσδιορίστηκε για τις 11 Οκτωβρίου.

Στο δικαστικό μέγαρο επικράτησε νωρίτερα, λόγω και της στάσης της Προέδρου, ότι θα πάρουν την προσωρινή διαταγή.

Στο πλευρό των εργαζομένων βρέθηκαν ο Δήμαρχος Ηρακλέιου Γιάννης Κουράκης, ο πρόεδρος και ο Γενικός Γραμματέας του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου κ.κ. Βαρδάκης και Βοριάς, ο αντιδήμαρχος Νίκος Γυαλιτάκης και ο πρόεδρος των εργαζομένων στο δήμο Ευτύχης Σαρτζετάκης.

Ο Δήμαρχος Ηρακλείου, σε δηλώσεις του τόνισε ότι το μέτρο της διαθεσιμότητας είναι άδικο και οριζόντιο, ενώ υπαραμύνθηκε της δουλειάς των σχολικών φυλάκων, οι οποίοι προστατεύουν συν τοις άλλοις, τα παιδιά.

Ο εκπρόσωπος των φυλάκων Δημήτρης Κατσουλάκης είπε ότι ο αγώνα είναι μεγάλος, ότι η πρόσληψή τους έγινε μέσω ΑΣΕΠ και ότι αυτό που επιθυμούν είναι να επιστρέψουν στη δουλειά τους και στα παιδιά.

Η νομική τους σύμβουλος Βιβή Δερμιτζάκη εκτίμησε ότι οι πελάτες της θα επιστρέψουν στις δουλειές τους και ότι στην εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων, σε περίπου 1,5 μήνα, θα κριθεί η συνταγματικότητα της διαθεσιμότητας.

cretalive.gr
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!