tromaktiko: Το ΤΕΙ Κρήτης δε θα στείλει καθηγητές από το Ηράκλειο στη Σητεία!

Παρασκευή 30 Αυγούστου 2013

Το ΤΕΙ Κρήτης δε θα στείλει καθηγητές από το Ηράκλειο στη Σητεία!



Στα χαρακώματα καθηγητές και εργαζόμενοι στο ΤΕΙ Κρήτης, με τον πρόεδρο κ. Βαγγέλη Καπετανάκη να προειδοποιεί ότι δε θα εγκρίνει τις μετακινήσεις των καθηγητών από το...
Ηράκλειο στη Σητεία!

Την ώρα που ζητά την βοήθεια των τοπικών Βουλευτών ώστε το παράλογο σχέδιο του Υπουργείου Παιδείας για τις αλλαγές που επίκεινται στη Σχολή Γεωπονίας, ο κ. Καπετανάκης διαβεβαιώνει ότι δεν πρόκειται να επιτρέψει, να τεθεί σε εφαρμογή αυτό το σχέδιο.

«Σας διαβεβαιώ ότι για τη Συνέλευση της Σχολής, που θα γίνει τις επόμενες ημέρες, δεν θα εγκρίνω 22 μετακινήσεις των Καθηγητών Γεωπονίας και της Γραμματείας της Σχολής, από το Ηράκλειο στη Σητεία (περ. 150 χιλιόμετρα Χ 2), για να συναντήσουν αυτοί οι Καθηγητές μας τους 4 Καθηγητές του εκεί Τμήματος (από τους οποίους οι 3 έχουν μόνιμη κατοικία στο Ηράκλειο) και να συνεδριάσουν εκεί. Τώρα, σε περίοδο πενίας, θα κάνουμε εκδρομές αυτού του μεγέθους χωρίς αντικείμενο; Άλλωστε οι Καθηγητές της Γεωπονίας έχουν τις εδώ εξετάσεις των φοιτητών μας, που δεν θα αφήσουν για μια ολόκληρη ημέρα για χατίρι κανενός», αναφέρει χαρακτηριστικά στην επιστολή.

Ολόκληρο το κείμενο προς του Βουλευτές είναι το παρακάτω:

«Αξιότιμοι Βουλευτές,
Έκκληση για συνδρομή σας την έσχατη στιγμή.

Παρά τις προσπάθειες της Διοίκησης του ΤΕΙ Κρήτης και της Σχολής Γεωπονίας, αλλά και τις δικές σας πολλαπλές σχετικές ενέργειες, διαπιστώνεται ότι στο Σχέδιο Νόμου για το Νέο Λύκειο δεν υπάρχει τροπολογία για την επαναφορά της έδρας της ΣΤΕΓ του ΤΕΙ Κρήτης από τη Σητεία στο Ηράκλειο. Αντίθετα υπάρχει τροπολογία για την επαναφορά της έδρας της αντίστοιχης Σχολής της Λάρισας, μολονότι στην περίπτωσή της η απόσταση της αρχικής μετακίνησης της έδρας είναι μικρότερη και ο τίτλος του Τμήματος περιλαμβάνεται στον Τίτλο της Σχολής. Αυτά τα δύο στοιχεία, πέρα από τη γενικότερη ανοησία της μετακίνησης της έδρας της Σχολής μας, δεν υπάρχουν στην περίπτωσή μας.

Παρακαλώ θερμά για δικές σας παραπέρα ενέργειες, εφόσον υπάρχει το σχετικό περιθώριο κατά τη συζήτηση στη Βουλή.

Είναι προφανές ότι στο άμεσο μέλλον θα εκτεθούν εκείνοι που ενήργησαν για την υλοποίηση αυτής της ανοησίας, αλλά και όσοι το ανέχθηκαν ή και εμείς που δεν καταφέραμε τη διόρθωση.

Σας διαβεβαιώ ότι για τη Συνέλευση της Σχολής, που θα γίνει τις επόμενες ημέρες, δεν θα εγκρίνω 22 μετακινήσεις των Καθηγητών Γεωπονίας και της Γραμματειας της Σχολής, από το Ηράκλειο στη Σητεία (περ. 150 χιλιόμετρα Χ 2), για να συναντήσουν αυτοί οι Καθηγητές μας τους 4 Καθηγητές του εκεί Τμήματος (από τους οποίους οι 3 έχουν μόνιμη κατοικία στο Ηράκλειο) και να συνεδριάσουν εκεί. Τώρα, σε περίοδο πενίας, θα κάνουμε εκδρομές αυτού του μεγέθους χωρίς αντικείμενο; Άλλωστε οι Καθηγητές της Γεωπονίας έχουν τις εδώ εξετάσεις των φοιτητών μας, που δεν θα αφήσουν για μια ολόκληρη ημέρα για χατίρι κανενός.

Το επόμενο διάστημα η Συνέλευση ΤΕΙ θα εξειδικεύσει παλαιότερες αποφάσεις, δικές της και του Συμβουλίου Ιδρύματος: Η διοίκηση του Τμήματος Διατροφής και Διαιτολογίας της Σητείας θα ανατεθεί στη Σχολή Επαγγελμάτων Υγείας και Πρόνοιας, όπου είναι ο φυσικός του χώρος. Αυτό βέβαια δεν αναιρεί τη συνέχιση της συνεργασίας μεταξύ όλων των Σχολών μας, για βελτίωση της ποιότητας της εκπαίδευσης στα Τμήματά μας, ιδιαίτερα σε εκείνα που συνεχίζουν να βρίσκονται εξόριστα στις εσχατιές της Κρήτης, προφανώς εξυπηρετώντας άλλους σκοπούς, με εμφανείς κινδύνους για αδυναμία πιστοποίησης των σπουδών και των Πτυχίων τους το επόμενο διάστημα.

Με τιμή
Καθηγητής Ευάγγελος Καπετανάκης
Πρόεδρος Τ.Ε.Ι. Κρήτης»

     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!