tromaktiko: Εγκατάσταση φωτοβολταϊκών στο Λευκό Οίκο

Παρασκευή 16 Αυγούστου 2013

Εγκατάσταση φωτοβολταϊκών στο Λευκό Οίκο



Με καθυστέρηση περίπου τριών χρόνων ξεκίνησε η εγκατάσταση φωτοβολταϊκών πάνελ στην οροφή του Λευκού Οίκου. Ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα είχε προαναγγείλει... την κίνηση αυτή από τον Οκτώβριο του 2010, ως μία απόδειξη των προθέσεων της κυβέρνησής του για στροφή της χώρας στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

Ο Τζίμι Κάρτερ είχε εγκαταστήσει πρώτος φωτοβολταϊκά στο Λευκό ΟίκοΔεν είναι βέβαια η πρώτη φορά που ο Λευκός Οίκος θα εκμεταλλευτεί την ηλιακή ενέργεια, αφού ο Τζίμι Κάρτερ είχε εγκαταστήσει 32 φωτοβολταϊκά από τα τέλη του 1970, τα οποία όμως αφαίρεσε ο Ρόναλντ Ρέιγκαν το 1986.

Η επένδυση σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και η μείωση της εξάρτησης των ΗΠΑ από τις εισαγωγές πετρελαίου αποτελούν ορισμένους από τους κεντρικούς πυλώνες της ενεργειακής πολιτικής της κυβέρνησης Ομπάμα. «Δεν πρέπει να αφήσουμε άλλες χώρες να κερδίσουν την κούρσα για το μέλλον. Πρέπει να στηρίξουμε με κάθε τρόπο την έρευνα για την ανάπτυξη τεχνολογιών που θα συμβάλλουν στην αποτελεσματικότερη εκμετάλλευση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας», έχει δηλώσει στο παρελθόν ο αμερικανός πρόεδρος.

Ο Μπαράκ Ομπάμα θεωρεί πως η αύξηση της επάρκειας πράσινων καυσίμων για την ανάπτυξη τεχνολογιών καθαρής ενέργειας θα συμβάλει στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και στη θωράκιση της αμερικανικής οικονομίας από διεθνείς κρίσεις. Στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών που έχει αναλάβει για τη στήριξη των ΑΠΕ περιλαμβάνεται και η παραχώρηση δημόσιων εκτάσεων σε έξι νοτιοδυτικές πολιτείες (Αριζόνα, Καλιφόρνια, Κολοράντο, Νεβάδα, Νιου Μέξικο και Γιούτα) για την ανάπτυξη εγκαταστάσεων εκμετάλλευσης της ηλιακής ενέργειας.

exelixeis.gr
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!